Deputāti atsakās no kompensācijām un piemaksām (40)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Saeima šodien nodeva izskatīšanai komisijām grozījumus Kārtības rullī, kas tajā paredz ieviest deputātu jauno atalgojuma sistēmu.

Atzīst par steidzamiem

Saeima šos grozījumus šodien atzina par steidzamiem un pieņēma divos lasījumos. Grozījumi stāsies spēkā 2011.gada 1.janvārī.

Grozījumi nepieciešami, lai saskaņotu Saeimas Kārtības ruļļa normas ar Valsts un pašvaldību institūciju amatpersonu un darbinieku atlīdzības likumu.

Kā ziņots, paredzēts mainīt deputātu atalgojuma sistēmu un atteikties no kompensācijām un piemaksām.

Saeimas deputātu alga no nākamā gada tiks piesaistīta vidējai darba algai tautsaimniecībā, piemērojot koeficientu 3,2, 2011.gadā tiktu piemērots samazināts koeficients 0,94 un deputātu amatalga būtu 1413 lati pirms nodokļu nomaksas. Kopējais Saeimas atalgojuma fonds netiks palielināts.

Papildus noteiktajam atalgojumam deputātam arī izmaksās mēnešalgas daļu par attiecīgo amatu pildīšanu, to nosakot mēneša vidējās darba samaksas apmērā, kas noapaļots pilnos latos, piemērojot šādu koeficientu: Saeimas priekšsēdētājam - 1,73, Saeimas priekšsēdētāja biedram - 1,48, Saeimas sekretāram - 1,48, Saeimas sekretāra biedram - 1,39, komisijas priekšsēdētājam - 0,43, frakcijas priekšsēdētājam - 0,43, komisijas priekšsēdētāja vietniekam - 0,35, frakcijas priekšsēdētāja vietniekam - 0,35, komisijas sekretāram - 0,35, apakškomisijas priekšsēdētājam - 0,27 un apakškomisijas sekretāram - 0,17.

Saglabās kompensācijas par īri

No nākamā gada deputātiem vairs netiks piemaksāts par komisiju un apakškomisiju sēžu apmeklēšanu, un viņi nesaņems reprezentācijas naudu, sakaru izdevumu kompensāciju un transporta izdevumu kompensāciju.

Vienīgā kompensācija būtu apvienotā kompensācija par transporta izdevumiem un telpu īri. Šīs kompensācijas apmēru plānots veidot detalizētu - atkarībā no deputāta dzīvesvietas. Piemēram, kompensācijas maksimālais apmērs deputātam, kurš dzīvot tālāk par 280 kilometriem no Rīgas, būtu 471 lats, savukārt Pierīgā dzīvojošie varētu saņemt kompensāciju tikai par transporta izdevumiem, nevis arī īres kompensāciju, kā tas ir noteikts patlaban.

Lai saņemtu šo kompensāciju, deputātiem būs jāuzrāda attaisnojoši dokumenti - degvielas pirkuma čeki, īres līgums.

Komentāri (40)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu