Hodorkovskis cietumā kļuvis par vectēvu (17)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Bijušais Krievijas naftas rūpniecības giganta "Jukos" vadītājs Mihails Hodorkovskis, kurš jau sešus gadus pavada cietumā, kļuvis par vectēvu - viņa dēlam Pāvelam piedzimusi meita, ceturtdien vēstī Hodorkovska advokātu tīmekļa vietne.

Pats arestētais naftas magnāts par šo priecīgo notikumu uzzināja no advokātiem, neilgi pirms Maskavas Hamovņiku rajona tiesā sākās tiesas sēde.

"Šo ziņu viņš uztvēra ar prieku un dziļu nožēlu, ka nevar mazmeitiņu paturēt rokās," ziņu aģentūrai "Interfax" sacīja Hodorkovska advokāte Natālija Terehova.

Atbilstoši viņas teiktajam, bijušajam "Jukos" vadītājam ir arī žēl, ka viņš nevar tikties ar saviem bērniem, kas palika bez viņa, vēl būdami pavisam mazi. Hodorkovskim bez dēla Pāvela ir arī meita studente un dvīņi.

Hodorkovskis, kurš savulaik bija Krievijas visbagātākais cilvēks un šīs valsts lielākās naftas kompānijas "Jukos" vadītājs, notiesāts par krāpšanu un izvairīšanos no nodokļu maksāšanas, un viņam piespriests astoņu gadu cietumsods, bet šobrīd norisinās jauna prāva, kurā viņš tiek apsūdzēts naftas izlaupīšanā un par to iegūto līdzekļu legalizēšanā.

Savukārt Hodorkovska atbalstītāji uzskata, ka viņš ieslodzīts par opozīcijas partiju finansēšanu un nepiekrišanu Kremļa kursam laikā, kad Vladimirs Putins bija prezidents.

Viņa atbalstītāji nosoda jauno prāvu kā politiski motivētu, kuras mērķis ir uz nenoteiktu laiku nepieļaut Putina kritiķa parādīšanos uz politiskās skatuves.

Komentāri (17)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu