CSKA pagarinājumā triumfē ULEB Eirolīgā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Stanislav Krasilnikov / TASS

Par ULEB Eirolīgas čempioni svētdien kļuva Krievijas komanda Maskavas CSKA, kas finālspēlē ar rezultātu 101:96 (22:20, 28:10, 19:23, 14:30, 18:13) pagarinājumā apspēlēja Turcijas vienību Stambulas «Fenerbahce».

CSKA turnīrā uzvarēja pirmoreiz kopš 2008.gada. Kopš tā laika komanda finālčetrinieka turnīrā nebija spēlējusi tikai vienu reizi, tomēr allaž bija piedzīvojusi sāpīgas neveiksmes.

Svētdienas spēlē otrās ceturtdaļas sākumā «Fenebahce» vēl panāca 27:26, tomēr ceturtdaļas noslēdzošajās trijās ar pusi minūtēs Stambulas komanda palika bez punktiem un pēc puslaika jau zaudēja ar 30:50. Trešajā ceturtdaļā CSKA saglabāja aptuveni 20 punktu pārsvaru, bet pēdējās desmit minūtēs «Fenerbahce» veica iespaidīgu atspēlēšanos 40 sekundes pirms pamatlaika beigām Bobijs Diksons panāca 81:81. Atlikušajā laikā katra no vienībām iemeta vēl pa vienam grozam un mačs turpinājās papildlaikā.

Pagarinājuma pēdējā minūtē CSKA ieguva pat septiņu punktu pārsvaru. Kaut «Fenerbahce» realizēja divus grūtus tālmetienus, ar to bija par maz, lai izrautu vismaz neizšķirtu un Stambulas komandai nācās samierināties ar zaudējumu.

Rezultatīvākais uzvarētājiem ar 22 gūtajiem punktiem bija francūzis Nando de Kolo, kuram ar 19 punktiem sekoja serbs Milošs Teodosičs, bet 12 punktus sameta Korijs Higinss.

Par finālturnīra vērtīgāko spēlētāju tika nosaukts de Kolo, kurš pirms tam šonedēļ tika nosaukts arī par visas sezonas vērtīgāko basketbolistu.

Tikmēr «Fenerbahce» vienībai ar 17 punktiem palīdzēja Bobijs Diksons, bet pa 16 punktiem iemeta Ekpe Udohs, Pero Antičs un Luidži Datome.

Pirms tam svētdien spēlē par trešo vietu Latvijas basketbolists Dāvis Bertāns iemeta 13 punktus, tomēr viņa pārstāvētā Vitorijas «Laboral Kutxa» komanda no Spānijas ar 75:85 (16:20, 26:20, 11:21, 22:24) piekāpās Krievijas vienībai Krasnodaras «Lokomotiv-Kubaņ».

«Laboral Kutxa» vadībā atradās vēl trešās ceturtdaļas vidū, tomēr pēc trešās ceturtdaļas Krasnodaras komandai bija jau astoņu punktu pārsvars, bet atlikušajā laikā «Lokomotiv-Kubaņ» neļāva pretiniekiem iesaistīties cīņā par uzvaru.

Bertāns nospēlēja 26 minūtes un sešas sekundes, kuru laikā realizēja vienu no diviem izpildītajiem divpunktu raidījumiem, trīs no sešiem tālmetieniem un abus soda metienus. Tāpat uzbrucējs izpildīja vienu rezultatīvu piespēli, nopelnīja divas piezīmes un pats izprovocēja divus pārkāpumus, tiekot pie desmit efektivitātes punktiem.

Uzvarētājiem pa 21 punktam iemeta Malkolms Delanijs un austrālietis Raiens Brekhofs.

Savukārt «Laboral Kutxa» vienībā vairāk par Bertānu iemeta vienīgi 25 punktus guvušais Dariuss Edamss.

«Laboral Kutxa» piektdien pusfinālā ar rezultātu 77:88 pagarinājumā piekāpās «Fenerbahce» basketbolistiem, bet Bertāns šajā mačā guva divus punktus. Savukārt otra pusfināla duelī Krievijas komandu duelī CSKA ar 88:81 pārspēja «Lokomotiv-Kubaņ».

Ceļā uz finālčetrinieka turnīru «Laboral Kutxa» ceturtdaļfinālā ar 3-0 uzveica Grieķijas komandu Atēnu «Panathinaikos», bet «Lokomotiv-Kubaņ» ar 3-2 pārspēja Spānijas komandu Barselonas «Lassa».

Tikmēr CSKA ceturtdaļfināla sērijā ar 3-0 uzveica Belgradas «Crvena Zvezda Telekom» no Serbijas, kamēr «Fenerbahce» ar tādu pašu rezultātu pieveica pērnās sezonas ULEB Eirolīgas čempioni Madrides «Real» no Spānijas.

Bertāns bija pirmais latviešu spēlētājs, kurš iekļuvis Eirolīgas finālsacensībās, kopš to 16 gadus organizē Eiropas Basketbola līgu savienība (ULEB). Iepriekšējo reizi Gundars Vētra CSKA komandas sastāvā 1996.gadā sasniedza FIBA rīkotās Eirolīgas finālčetrinieku.

Bertāns pērn marta beigās pārrāva labās kājas ceļgala krusteniskās saites. Sākotnēji tika prognozēts, ka tas liegs doties laukumā aptuveni sešus līdz astoņus mēnešus, taču atveseļošanās un sportiskās formas atgūšana bija ievilkusies, līdz ar to latvietis atgriezās vien janvāra beigās.

Iepriekšējā sezonā turnīrā triumfēja Spānijas klubs Madrides «Real», kas finālā pārspēja Pireju «Olympiacos» no Grieķijas. Savukārt cīņā par trešo vietu CSKA pieveica «Fenerbahce» basketbolistus.

Savukārt pirmajos trijos turnīros no 1958. līdz 1960.gadam turnīrā triumfēja Latvijas komanda Rīgas ASK.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu