«Mammu, es tevi mīlu» gūst panākumus Grieķijā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Režisora Jāņa Norda spēlfilma «Mammu, es tevi mīlu» ieguvusi trīs balvas Olimpijas Starptautiskajā bērnu un jauniešu filmu festivālā Grieķijā («Olympia International Film Festival for Children and Young People»), informēja filmas producente Alise Ģelze.

Filma ieguvusi balvas kategorijās «Labākā spēlfilma» («Grand Prix») un «Labākais scenārijs». Savukārt filmas galvenā varoņa atveidotājs Kristofers Konovalovs saņēmis Grieķijas aktieru ģildes balvu kā labākais aktieris.

Spēlfilma «Mammu, es tevi mīlu» ir nominēta piecās kategorijās arī Nacionālajā filmu festivālā «Lielais Kristaps». Filmu Latvijas kinoteātros ir noskatījušies vairāk nekā 43 000 skatītāju, un tā jau ir ieguvusi vairāk nekā 15 balvas nozīmīgos starptautiskos kino festivālos Eiropā, ASV un Āzijā. Filmas izplatīšanas tiesības ir iegādājusies Nīderlande, Dienvidkoreja, Islande, Zviedrija, Šveice un Indija.

Filmas panākumi sākās 2013. gada februārī, kad «Mammu, es tevi mīlu» piedalījās Berlīnes starptautiskajā kino festivāla konkursā «Generation K-Pluss» un ieguva žūrijas balvu kā labākā spēlfilma.

«Mammu, es tevi mīlu» ir dinamisks attiecību trilleris starp trīspadsmitgadīgu Rīgas skolnieku Raimondu un viņa māti. Kāda šķietami nenozīmīga piezīme skolā iesāk piedzīvojumiem bagātu nedēļu Raimonda dzīvē. Viņš aizbēg no mājām, iekuļas apšaubāmā afērā ar lokālo prostitūtu, nonāk policijas redzeslokā un visbeidzot atrisina samilzušo konfliktu gan ar mammu, gan savu labāko draugu.

Spēlfilma veidota ar Nacionālā kino centra un Valsts kultūrkapitāla fonda finansiālo atbalstu.

«Lielā Kristapa» balvas ieguvējus paziņos šovakar balvu pasniegšanas ceremonijā Dailes teātra Lielajā zālē plkst.20.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu