Nedēļas nogalē – Ziemassvētku ieskaņas pasākumi

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/ScanPix

13. un 14. decembrī Kalnciema kvartāls piedāvās atpūsties brīnumu pilnos Ziemassvētku ieskaņas pasākumos, lai vēl pirms svētku steigas iegūtu priekpilnu un pacilātu noskaņojumu.

Gan sestdien, gan svētdien norisināsies krāšņi un bagātīgi Kalnciema ielas Ziemassvētku tirdziņi, kuros atrodamos brīnumus būs radījuši vietējie amatnieki, zemnieki un mājražotāji, raisot fantastisku svētku noskaņojumu un prieku par Latvijas cilvēku izdomu, talantu un uzņēmību. Straujiem soļiem pildās arī M50 & YUTA Dāvanu veikaliņa plaukti – arī šajā nedēļas nogalē mājīgais brīvdienu veikaliņš strādās līdz pat plkst. 20:00 vakarā. Turpat netālu rosīsies Mākslas medības Premium – Latvijas mākslinieku darbu izstāde-izpārdošana.

Tuvojoties Ziemassvētku brīnumu laikam, sestdien un svētdien Kalnciema kvartālā norisināsies īpašas izrādes bērniem, kurās tiks pētīts Ziemassvētku brīnums ar zinātnes – fizikas un ķīmijas palīdzību.
Sestdien, 13. decembrī, bērni un citi zinātkārie varēs iepazīties ar «Krāšņās ķīmijas» noslēpumiem. Te būs eksperimenti ar pārsteidzošām krāsu maiņām, acumirklī cietējošu šķidrumu, milzīgu putu un dūmu daudzumu, kā arī daudz citu pārsteigumu, kuru dēļ viduslaikos varēja pat nokļūt uz sārta!
Bet svētdien, 14. decembrī, dosimies «Ārpus iespējamā robežām». Te būs viss neiespējamais, kas spēj samežģīt ikviena cilvēka smadzenes! Vai zināji, ka metālam ir atmiņa? Vai esi redzējis dzīvu šķidrumu, kas maina krāsu 100 reizes?
«Ziemassvētku brīnumu skolā» aicināti gan pirmsskolas, gan skolas vecuma bērni, jo programmas tiks pielāgotas dažādām vecumu grupām – sestdien un svētdien plkst. 11:00 no rīta aicināti 4 – 7 gadus veci bērni, savukārt plkst. 13:00 uz to pašu izrādi – 7+.
Par brīnumiem, smiekliem un šovu saturu būs parūpējušies vadītāji: ķīmiķis, aktieris Vladislavs Šavlovskis un ķīmiķis, Ekspertu skolas nodarbību vadītājs Mārtiņš Gulbis. Biļetes – www.bilesuparadize.lv

Sestdien, 13. decembrī, plkst. 13:00 – 14:30 Kalnciema kvartāla tirdziņā Bērnu paliatīvās aprūpes biedrība aicina piedalīties Ziemassvētku eglīšu labdarības izsolē «Apsnieg eņģeļu koks». Izsolē varēs iegādāties neparastu šķirņu Ziemassvētku egles, ko dāvinājušas Latvijas stādaudzētavas. Lielākās egles būs sapostas īpašos svētku «tērpos» – pazīstamu Latvijas mākslinieku (Māris Subačs, Laura Feldberga, Agnese Bule u.c.) apgleznotos māla podos. Visi iegūtie līdzekļi tiks ziedoti neārstējamo bērnu paliatīvās aprūpes nodrošināšanai mājas apstākļos.

Līdz plkst. 12:30 uz skatuves rosīsies biedrība «Slow Food», kas atzīmēs starptautisko Terra Madre jeb Mātes Zemes dienu, cienājot visus tirdziņa apmeklētājus ar Slow Food Rīga zemnieku un mājražotāju, Mārtiņa Rītiņa un restorāna «Vincents» pavāru sarūpētu, tradīcijās balstītu cienastu.

Tikmēr bērniem būs sarūpēta biedrības «Otrā elpa» Ziemassvētku eglīšu rotājumu darbnīca no otrreiz izmantojamiem materiāliem.

Savukārt svētdien, 14. decembrī, paralēli «Ziemassvētku brīnumu skolas» izrādēm norisināsies radošā darbnīca kopā ar gleznotāju Ievu Tarandu un Jaņa Rozentāla mākslas vidusskolas audzēkņiem, kurā bērni varēs darināt svētku gleznojumus. Darbnīca norisināsies ar Rīgas domes un Jaņa Rozentāla skolas atbalsta fonda atbalstu.

Pēc plkst. 14:30 Brūnajā mājā sāksies izdevniecības «Liels un mazs» jaunāko bērnu grāmatu atvēršanas svinības «Trīs draugu un otrās grupas slepenie svētki». Svinot izdevniecības desmito dzimšanas dienu, tiks atvērtas trīs grāmatas:
Inese Zandere, Juris Petraškevičs «Trīs draugi vienas upes krastā»;
Inga Gaile, Anete Melece «Vai otrā grupa mani dzird?»;
Jānis Joņevs, Reinis Pētersons «Slepenie svētki».
Būs sarunas ar autoriem, autogrāfi, konkursi un uzdevumi. Lūdzam ņemt līdzi vienu zeķīti, kas vēlētos kļūt par putniņu!

Decembrī tirdziņi norisināsies katru sestdienu un svētdienu no plkst. 10:00 līdz 16:00, bet YUTA & M50 sarūpētais Ziemassvētku dāvanu veikals – līdz 20:00.

Turpmākie Ziemassvētku tirdziņi Kalnciema kvartālā:
13., 14., 20., 21., 27. un 28. decembrī.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu