Ļoti gribas pakritizēt

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Atgriezeniskā saikne mums, avīžniekiem, ir nepieciešama lieta. To nevar pārvērtēt. Kaut arī atsevišķos gadījumos rodas zināma pārsātinātība. Kad, piemēram, mums atkārtoti stāsta vienu un to pašu, bet mēs jau zinām, ka tas vai cits vezums no vietas vienkārši nav izkustināms. Bet kāds naivi cer, ka visi kopā mēs sasprindzināsim spēkus un to paveiksim.

Lūk, atnāk cietušais no veikala. Saka, ka summa čekā nav bijusi atbilstoša cenrādim. Dažos gadījumos šādas kļūdas novērš, bet dažos saka, ka nekas vairs nav līdzams, bet dažkārt paņem atpakaļ gan preci, gan atdod naudu. Taču prece nepieciešama. Ko darīt? Vai tas bija lielveikalā "RIMI", vai "Beta" – starpības nekādas. To visu mēs, kā saka, jau esam izbaudījuši. Šādu gadījumu droši vien bija simtiem, ja ne tūkstošiem. Lai ar to nodarbojas Patērētāju tiesību aizsardzības dienests. Taču atkal kāds nokļūst šādā situācijā pirmo reizi un steidzas uz redakciju "Kurzemes Vārds" lūgt palīdzību. Taču mēs nevaram rakstīt par vienu un to pašu katru dienu. Lūk, kur tā nelaime!

Jebkurš mūsu lasītājs, tāpat kā žurnālists, vērojot apkārtējo realitāti, var pats izdarīt kaut vai primitīvu analīzi. Mēs neaicinām ieslīgt bezdarbībā, taču bārstīt replikas dārgo soliņu sakarībā, kurus jau dēvē gan par sudraba, gan par zelta, šķiet, gana. Komunālajā pārvaldē un Pilsētas domē par to droši vien lasījuši un kļūdu sapratuši. Nevaram taču tos tagad nodot pārkausēšanai – tas prasītu vienīgi papildu līdzekļus. Tādēļ dzirdēt vēl četru vai piecu lasītāju domas nav vairs nekādas jēgas. Tā ir laika zaudēšana.

Tomēr jāatzīstas, ka arī mēs reizēm veicam īpatnējus eksperimentus ar Pilsētas vadītājiem – neskaitāmas reizes norādot uz vieniem un tiem pašiem faktiem. Gadījumā, kad, piemēram, no celtniekiem pieņēma darbu, nepieprasot savākt būvgružus. Starp citu, varbūt atļauja darbu veikšanai pat nebija izsniegta. Tādā gadījumā tas ir alibi gandrīz par visiem simt procentiem! Arī pie apjumtās autobusu pieturas pie viesnīcas "Līva" trešo gadu vērojami salauztā soliņa pamati. Pat rakstīt par to, godīgi sakot, kauns. Taču tieši šādos gadījumos arī izpaužas spītīga nostāja, it kā nekas nebūtu lasīts. Labi, pieļausim, ka pilsētas galva nav lasījis aizņemtības dēļ. Bet neskaitāmie klerki? Vai būtu visi jāmin pēc uzvārdiem, lai dzēlieni būtu sāpīgāki?

Pašlaik redakcijā aktuāls ir apkures temats. Gribētu pēc iespējas ilgāk to paturēt uzmanības lokā. Mēs fiksējam dažādas nestandarta parādības. Par namu pārvaldēm jau uzkrāts bagāts negatīvu materiālu klāsts un kaut kas tomēr izkustējies no vietas. Taču vēlams būtu saņemt informāciju bez pārspīlējumiem un izkropļojumiem. Piemēram, pie mums apkures sakarībā trīs reizes vērsušies no Rojas ielas 4.nama. Jautājumu uzdevusī sieviete, šķiet, nezināja, ka namu pārvalda pašu sabiedrība un pārmest kaut ko "Vecliepājai" pat ir neētiski. Šis ir tieši tas gadījums, kad nebūs nekādas atrakstīšanās, kad visu var izlemt kopā un visai šaurā lokā. Ja nu vienīgi ir objektīvi iemesli.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu