Latvijā pazīstami cilvēki ierunā grāmatu "Mazais princis" (4)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Apgāds Audiopasaule laidis klajā Antuāna de Sent-Ekziperī grāmatas "Mazais princis" audioversiju, ko ierunājuši Kaspars Znotiņš, Guna Zariņa, Nora Ikstena, Rūdolfs Plēpis, Dāvids, Juris Rubenis, Normunds Šnē, Māra Ķimele, Ilga Reizniece, Helēna Demakova, Jānis Rokpelnis, Ēriks Stendzenieks.

Latvijas Radioteātra režisores Irēnas Cērmanes vadībā tapušais ieraksts, iespējams, ir pirmā audio grāmata Latvijā, kas domāta plašam klausītāju lokam.

Lomu izpildītāji ir spilgtas personības, kuras ar ierunātajiem tēliem pauž savu dziļāko būtību un personības šķautnes. Savā ziņā viņi veido savu pasaules modeli, bērniem sniedzot iespēju sastapt savu vienaudzi ar līdzīgu domāšanu, bet pieaugušajiem mācot Mazā prinča tiešumu un godīgumu.

Audio grāmata "Mazais princis" vismazākajiem klausītājiem būs kā nedaudz mistisks, piedzīvojumiem bagāts stāsts par kādu mazu zēnu, kurš ceļo no vienas planētas uz otru un iepazīst pasauli, cilvēkus, kuri dzīvo uz tām. Tā būs tikpat kā pasaules iepazīšana ar viņu pašu acīm, jo mazā prinča uzdotie jautājumi būs viņu jautājumi un pārdzīvotais būs viņu emocijas. Turpretī pieaugušie šo Antuāna de Sent-Ekziperī filozofisko stāstu dzirdēs katrs nedaudz citādu, vērstu caur personīgi piedzīvoto, sasaistot literāros tēlus ar reāliem cilvēkiem, reālām dzīves situācijām.

Šis ir stāsts par dzīvi, par nejaušām tikšanās reizēm ar tik dažādiem, bet īstiem cilvēkiem. Tāpēc arī klausītājiem tiek atklāta pasaule caur cilvēkiem: aktieriem, literātiem, māksliniekiem, ministri un mācītāju.

Ierakstā piedalās:

Lidotājs un Teicējs - Kaspars Znotiņš, Jaunā Rīgas teātra aktieris Mazais princis - Guna Zariņa, Jaunā Rīgas teātra aktrise Puķe - Nora Ikstena, rakstniece Karalis, Dzērājs un Biznesmenis - Rūdolfs Plēpis, Nacionālā teātra aktieris Godkārīgais - Dāvids, modes mākslinieks Laternu iededzinātājs - Juris Rubenis, mācītājs Ģeogrāfs - Normunds Šnē, diriģents Čūska - Māra Ķimele, teātra režisore Puķe ar trim ziedlapiņām - Ilga Reizniece, folkloriste Lapsa - Helēna Demakova, kultūras ministre Pārmijnieks - Jānis Rokpelnis, rakstnieks Tirgotājs - Ēriks Stendzenieks, reklāmas aģentūras ZOOM radošais direktors.

Ieraksta režisore - Irēna Cērmane, skaņu operators - Ainārs Paukšēns. No franču valodas tulkojusi Ieva Lase.

Audio grāmatu var iegādāties kafejnīcā "Amēlija", Vecrīgā, Zirgu ielā 7. Tuvākajā laikā audio grāmata parādīsies arī citās tirdzniecības vietās.

Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu