Masa uzvar Brazīlijas "Grand Prix" izcīņas kvalifikācijā (30)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/AFI

F-1 pasaules čempionāta pēdējā, 18.posma - Brazīlijas "Grand Prix" izcīņas - kvalifikācijā sestdien uzvaru izcīnīja "Ferrari" komandas brazīliešu braucējs Felipe Masa, kas čempionāta kopvērtējumā patlaban ieņem otro vietu.

Labākajā mēģinājumā Masa apli veica vienā minūtē un 12,368 sekundēs, izcīnot savu sesto "pole position" šajā sezonā.

Otro vietu kvalifikācijā ieņēma "Toyota" komandas itāliešu pilots Jarno Trulli, kas no Masas atpalika 0,369 sekundes, bet trešajā vietā ierindojās Masas komandas biedrs pašreizējais pasaules čempions soms Kimi Raikonens, kurš no brazīlieša atpalika 0,457sekundes.

Čempionāta kopvērtējuma līderis brits Lūiss Hamiltons no "McLaren-Mercedes" komandas kvalifikācijā ierindojās ceturtajā vietā, par 0,462 sekundēm atpaliekot no Masas.

Lai kļūtu par pasaules čempionu, Hamiltonam Brazīlijas "Grand Prix" izcīņā svētdien pietiks finišēt vismaz piektajā vietā.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā pirmo vietu ieņem Hamiltons, kuram ir 94 punkti. Par septiņiem punktiem no viņa atpaliek Masa, bet trešajā vietā ar 75 punktiem patlaban atrodas polis Roberts Kubica no "BMW-Sauber" vienības. Ceturtajā vietā ar 69 punktiem ir Raikonens.

Komentāri (30)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu