Eirovīzijā uzvar Ukrainas pārstāve Džamala. Latvija neiekļūst pirmajā desmitniekā

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TT NYHETSBYRN

Sestdienas vakarā Stokholmā notika Eirovīzijas dziesmu konkursa fināls, kurā par uzvaru cīnījās arī Latvijas pārstāvis Justs Sirmais ar dziesmu «Heartbeat». Par spīti bukmeikeru prognozēm, par uzvarētāju tika atzīta Jamala no Ukrainas ar dziesmu «1944»! Latvijas žūrija augstāko punktu skaitu deva Ukrainai, toties balsotāji Krievijai.

Konkursa noslēgumā tika noskaidrots, ka Eirovīzijas dziesmu konkursā uzvarējusi Ukrainas dziedātāja Džamala ar dziesmu «1944». Otrajā vietā ierindojās Austrālija, bet trešajā - Krievija.

Nākamgad Eirovīzijas dziesmu konkurss norisināsies Ukrainā.

Atgādinām, ka iepriekš Ukrainas pārstāves dziesma sadusmojusi Krieviju. Daudzi uzskatījuši, ka tā ir uzbrukums Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam.

Džamalas dziesma «1944» attiecas uz gadu, kad Krimas tatāri tika deportēti no savas dzimtenes uz Vidusāziju. Daudzi no viņiem nomira brauciena laikā vai nomira no bada neauglīgajās stepēs pēc ierašanās izsūtījuma vietā.

Latvijas pārstāvis Justs Sirmais ar dziesmu «Heartbeat» palika piecpadsmitajā vietā.

«Es jūtos diezgan labi, jo uzvarēja mans favorīts. Man ar Ukrainas Džamalu bija vislielākā saikne,» pēc fināla tiešajā ēterā sajūtas komentē Justs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu