Saeima - viena liela ģimenes būšana (11)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Nav jābūt dzeltenajai presei, lai sāktu skatīties, kurš ar kuru, ja ir runa par visas valsts pilsoņu ievēlēto Saeimu. Tur, tā vien šķiet, esam iebalsojuši ne tikai pašus tautas kalpus, bet arī viņu ģimenes locekļus.

Ja par Aināru un Inesi Šleseriem vismaz kāds ir balsojis par katra esamību Saeimā atsevišķi, tad par to, ka deputāta tuvāks vai tālāks radinieks būtu liekams viņam par vislabāko un zinošāko palīgu, gan diez vai tauta būtu tik pārliecināta. Bet pie mums ir tā - ja reiz kādu ievēl, tad esi drošs, ka bieži vien līdz ar to pie it labi apmaksāta darba būs tikusi arī viņa sieva, meita vai kāds sābris.

Labākais ir tas, ka tuvāko radinieku un draugu pieņemšanu palīga statusā atļauj likums, bez jebkāda konkursa vai citas atlases pēc profesionālās atbilstības līmeņa. Jāpiebilst, ka Saeimas deputāta palīgs uz rokas saņem vairāk par 300 latiem mēnesī.

Visvaldis Lācis, kurš Saeimā iekļuva no ZZS saraksta, neslēpj, ka sev par palīdzi ņēmis paša meitu Daci Kriškāni, jo... viņa esot visīstākā palīdze - ļoti labi protot angļu valodu! Ļaunas mēles melš un daži sapņos redz, ka, būdams no lauku rajona, Lāča kungs arī pamanījies valsts piešķirto atlīdzību dzīvesvietas īrei maksāt šai pašai meitai par divu istabu izmantošanu viņas septiņu istabu dzīvoklī.

Pavisam droši varam būt par to, ka deputāts un palīgs roku rokā strādā visas 24 stundas diennaktī vismaz Augusta Brigmaņa (ZZS), Dzintara Rasnača (TB/LNNK) un Imanta Kalniņa (TB/LNNK) gadījumā. Tāpēc, ka par viņu palīdzēm iekārtotas likumīgās dzīvesbiedres Elita Brigmane, Antra Krastiņa un Agra Kalniņa. Visdrīzāk, labo piemēru pārņēmis arī pārbēdzējs no bitēm pie pirmajiem Vjačeslavs Stepaņenko, kura palīdzei Ivonna Stepaņenko vārdā. Vai ZZS pārstāvis Staņislavs Šķesters, kuram veseli divi palīgi ar tādu pašu uzvārdu, vārdā Daiga un Artūrs. Ko lai pārmet, ja Stepaņeko vai Šķesteru Latvijā kā dubļu... Nu ļoti izplatīti uzvārdi. Un to sakritība, protams, ir nejauša.

Kas par to sakāms Saeimas deputātu ētikas kodeksam? Laikam taču nekas, ja tik daudz šādu nejaušu sakritību.

Komentāri (11)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu