Skandāls Holivudā. Hakeri nopludina producentu un aģentu saraksti

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Hakeri nopludinājuši kinostudijas «Sony» vadošo producentu saraksti par gaidāmajām filmām un attiecībām ar aktieriem, vēsta britu laikraksts «The Guardian». «Oskarotā» producenta Skota Radina (Scott Radian) un «Sony Pictures» līdzpriekšsēdētājas Eimijas Paskālas starpā izcēlies strīds, kamēr viņi darbojās pie biogrāfiskās filmas «Jobs» par tehnoloģiju giganta «Apple» līderi Stīvu Džobsu. Pagājušajā mēnesī «Sony» atteicās no ieceres uzņemt kinolenti, un to pārņēma studija «Universal».

Konflikts aizsākās februārī, kad amerikāņu aktrise Andželīna Džolija lūgusi režisoram Deividam Finčeram uzņemt filmu «Cleopatra» ar viņu galvenajā lomā. «Liec Andžijai pārdomāt, pirms viņa sagandē Deividam iespēju uzņemt «Jobs«,» norāda Radins.

«Netiks uzņemta nekāda filma par Kleopatru. Un tas nav nekas slikts, ņemot vērā šīs sievietes neprātu un milzīgo ego, kā arī filmas izmaksas,» viņš turpina vēstulē Paskālai.

Citās e-pasta vēstulēs viņš nosaucis Džoliju par «izlutinātu dāmīti ar niecīgu talantu». «Viņa ir slavenība un nekas vairāk,» gānās producents.

«Nevienam nevajag uzņemt dārgu filmu ar viņas piedalīšanos, kas būs pilnīga izgāšanās.

Katram muļķim skaidrs, ka tieši tā arī notiks.»

Tālākajās vēstulēs Radins vaino Paskālu neveiksmēs, kas vajājušas filmas «Jobs» uzņemšanu. «Ar savu uzvedību šīs filmas sakarā tu esi sabojājusi attiecības ar pusi pilsētas,» norāda producents. «Ja netici, tad pagaidi tik un pati redzēsi.»

Tikmēr Finčers rakstījis Paskālai, ka aktiera Adama Draivera pieņemšana jaunākajā «Star Wars» («Zvaigžņu kari») daļā esot «briesmīga ideja».

Publicētas arī vēstules no aktieru aģentiem. No tām noprotams, ka lomām filmā «Jobs» tika pieteikta aktrise Čarlīze Terona, kā arī aktieri Toms Krūzs, Metjū Makonehijs un Leonardo di Kaprio.

Pirmdien kino industrijas žurnālā «Variety» un laikrakstā «The Wall Street Journal» tika publicēts ziņojums no hakeru grupas «Guardians of Peace» («Miera sargātāji»), kas uzņēmās atbildību par uzbrukumu. «Mēs esam izteikuši skaidru prasību «Sony» vadības komandai. Taču viņi atteicās to pieņemt,» nepareizā angļu valodā raksta grupa. «Jums šķiet, ka viss būs labi, ja noskaidrosiet uzbrucējus, un tāpēc varat neņemt vērā mūsu prasību. Mēs jūs brīdinām vēlreiz.»

«Izpildiet mūsu prasību, ja gribat izbēgt no mums. Tūlīt pat pārtrauciet rādīt filmu par terorismu, kas var izjaukt reģionālo mieru un izraisīt karu!» teikts paziņojumā.

Hakeri pieprasa neizlaist komēdiju «The Interview». Kinolentes centrā ir divi žurnālisti, kuriem dots uzdevums noslepkavot Ziemeļkorejas līderi Kimu Čenunu. Ziemeļkorejas vēstnieks ANO nosodīja kinolenti, nodēvējot to par «neslēptu terorisma sponsorēšanu, kā arī kara pieteikumu».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu