"Mežonīgie pīrāgi" izaicina Hariju Poteru (2)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kamēr Harija Potera fani gaida Džoanas K. Roulingas pēdējās, septītās grāmatas iznākšanu latviešu valodā, “Avārijas brigādes” scenārists un mākslinieks Māris Putniņš izdošanai nodevis jaunā romāna “Mežonīgie pīrāgi un pildītie pipari” manuskriptu.

Šī ir jau ceturtā grāmata, kas vēstīs par mežonīgo pīrāgu dēkām un pavisam drīz sāks cīņu par lasītāju simpātijām un populārākās bērnu piedzīvojumu grāmatas titulu Latvijā.

Vairāku gadu garumā Māra Putniņa un Džoanas K. Roulingas darbi dažādās aptaujās ierindojušies visvairāk pieprasīto grāmatu sarakstu galvgalī. Šogad Latvijas Grāmatizdevēju asociācija apkopoja un publiskoja datus par visvairāk lasīto literatūru Latvijas bibliotēkās 2003. un 2004. gadā. Tie vēsta, ka Māra Putniņa “Mežonīgie pīrāgi” 2003. gadā ieņēma ceturto pozīciju, bet 2004. gadā padzinuši Dž. K. Roulingu no topa pirmās vietas, nobīdot kārtējās “Harija Potera” daļas uz otro līdz ceturto topa pozīciju.

Jaunajā Māra Putniņa romānā mežonīgie pīrāgi pēc uzvaras pār kāpostu pīrāgu Aivenu Briesmīgo un viņa čebureku un belašu armiju Baltainē dosies mājup uz Murseļu, cīnīsies ar spūņu un pildīto piparu floti Dienvidjūrā, nonāks Melnajā kontinentā, piramīdas labirintos atdzīvinās burkāna mūmiju, spēkosies ar kalifa Kāruma al Rašida mamelukiem un iekulsies daudzos citos satraucošos un bīstamos piedzīvojumos. Apgāda “Valters un Rapa” redakcijā plāno grāmatu izdot līdz Ziemassvētkiem.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu