Pieci latvieši Aļaskā jeb filma «Jukonas Skartie» izdota DVD formātā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

DVD formātā izdota dokumentālā filma «Jukonas skartie», kurā atspoguļots piecu latviešu mēģinājums ar kanoe laivu pieveikt pārbaudījumiem bagāto Jukonas upi Aļaskā visā tās garumā.

Kā informēja automašīnu transporta un loģistikas kompānijas SIA «Kurbads un Ko» pārstāvis Jānis Straupe, Jukonas piedzīvojumā piedalījās dabas draugs Māris Olte, medību eksperts un raidījuma vadītājs Jānis Kļaviņš, filmas režisors Sandris Jūra, pieredzējušais ceļotājs Andis Pikāns un piedzīvojumu kārais Raimonds Dombrovskis, kurš 1988.gadā ar skrituļslēpēm veica 6750 kilometru garu distanci no Aļaskas līdz Meksikai, izpelnoties pasaules uzmanību.

Došanās ekspedīcijā pa Jukonas upi bijusi viens no visu piecu dēkaiņu bērnības sapņiem.

«Jukonas skartie» filmas pirmizrāde televīzijā notika novembra sākumā, kad trīs sērijās sadalīto dokumentālo vēstījumu Latvijas Televīzijas 7. kanālā noskatījās vairāk nekā 180 000 interesentu. Filma novembrī piedzīvoja pirmizrādi televīzijā, bet vasarā tika demonstrēta kinoteātros Latvijas lielākajās pilsētās.

Filmas notikumi ved cauri Klondaikas zelta drudža leģendārajām vietām, iepazīstina ar reģiona pamatiedzīvotāju dzīvesveidu un tradīcijām, parāda ekspedīcijas dalībnieku savstarpējās attiecības dažādu grūtību iespaidā un to, kas cilvēkiem ir būtiski laimes sasniegšanai.

Diska dizainu veidojis pašmāju mākslinieks Jevgēņijs Čeksters. Diskā ir iekļauta 50 lappušu gara ilustrēta dienasgrāmata ar Oltes rakstītām piezīmēm, kā arī veiktā maršruta karte.

Filma pieejama latviešu, angļu un krievu valodā. Arī subtitri ir pieejami šajās trīs valodās.

«Jukonas skartie» DVD ir iespēja nopirkt grāmatu un kultūrpreču mājā «Mansards», tūrisma preču veikalā «Gandrs», kā arī karšu veikalā «Jāņa Sēta». Filmu var iegādāties arī mājaslapā «www.onthewayoffreedom.com».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu