Skandāls par komiķa Rasela Brenda nepiedienīgajiem jokiem (2)

LETA/REUTERS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Britu raidkorporācijas BBC ģenerāldirektors Marks Tompsons ceturtdien sniedza paskaidrojumus BBC valdei saistībā ar skandālu par komiķa Rasela Brenda nepiedienīgajiem jokiem radiostacijas "BBC Radio 2" ēterā.

Skandāla dēļ Brends trešdien iesniedza atlūgumu, bet otrs raidījuma vadītājs Džonatans Ross pagaidām uz 12 nedēļām atstādināts no amata bez algas.

Ceturtdien atlūgumu iesniegusi arī "BBC Radio 2" vadītāja Leslija Duglasa, uzņemoties atbildību par skandālu.

Brends un Ross svētdien savā radiošovā jokoja, ka Brends pārgulējis ar 78 gadus vecā britu aktiera Endrū Sahsa mazmeitu un ka Sahss varētu izdarīt pašnāvību, to uzzinot. Joki tika sarunāti Sahsa automātiskajā atbildētajā.

Brends un Ross vēlāk atvainojās Sahsam, tomēr britu bulvārprese sacēlusi pamatīgu skandālu, kā arī Lielbritānijas mediju regulators saņēmis aptuveni 30 000 sūdzību par aizskarošajiem komiķu jokiem.

"Es mazliet aizrāvos un aizmirsu, ka rupjo komentāru un muļķīgo dziesmu pamatā ir sabiedrībā mīlēta un lieliska aktiera un ļoti jaukas un sirsnīgas jaunas sievietes jūtas," teikts Brenda atvainošanās vēstulē. "Es ceru, ka tagad Džonatans un BBC varēs turpināt darbu mazāk saspīlētā gaisotnē."

Arī 47 gadus vecais Ross publiski atvainojies.

"Es no sirds atvainojos un ļoti nožēloju aizvainojumu un satraukumu, ko izraisījušas manas neapdomīgās pusaudžu stila piezīmes Rasela Brenda šovā. Tā no manas puses bija muļķīga kļūda, un es no sirds atvainojos," teikts Rosa paziņojumā.

BBC vadība izmisīgi cenšas ierobežot skandāla vēršanos plašumā un mēģina glābt Rosa karjeru; viņš ir viens no BBC augstāk vērtētajiem raidījumu vadītājiem un viena no labāk atalgotajām britu televīzijas un radio zvaigznēm.

33 gadus vecais Brends ir viens no patlaban populārākajiem britu komiķiem. Par savu radiošovu "BBC Radio 2" viņš saņēma 400 000 sterliņu mārciņu gadā.

Skandāls izvērties tik plaši, ka aizēnojis Lielbritānijas ekonomikas lejupslīdi, globālo finanšu krīzi un gaidāmās ASV prezidenta vēlēšanas.

Konflikta iztirzāšanā iesaistījušies arī politiķi, un arī britu premjerministrs Gordons Brauns paudis nosodījumu par nepiedienīgajiem jokiem.

Tikmēr Sahsa 23 gadus vecā mazmeita Džordžīna Beilija devusies pie britu tabloīdiem un atklājusi pikantas detaļas par viņas un Brenda intīmajām attiecībām.

Beilija ir burlesku dejotāja un ietilpst grupā ar nosaukumu "Satanic Sluts" ("Sātaniskās palaistuves").

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu