Zatlers noslēgs oficiālo vizīti Krievijā (12)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Valsts prezidenta kanceleja

Valsts prezidents Valdis Zatlers trešdien, viesojoties Sanktpēterburgā, noslēgs četru dienu oficiālo vizīti Krievijā, informēja prezidenta Preses dienestā.

Vizītes pēdējā diena sāksies, atklājot biznesa forumu "Jaunas iespējas Krievijas-Latvijas ekonomiskajām attiecībām". Pēc tam prezidents noliks ziedu vainagu pie pieminekļa "Māte Dzimtene" Piskarevskas memoriālajā kapsētā.

Vēl Zatleram paredzēta tikšanās ar Sanktpēterburgas vicegubernatoru Mihailu Osejevski un dalība darba pusdienās, kuras rīko Sanktpēterburgas vietējā valdība un vicegubernators.

Vizītes noslēgumā Zatlers apmeklēs Ermitāžu, Petropavlovskas klosteri un Īzaka katedrāli.

Prezidents Rīgā plāno ierasties trešdienas vakarā.

Jau vēstīts, ka prezidents no 19. līdz 22.decembrim uzturas oficiālā vizītē Krievijā, kas ir Latvijas prezidenta otrā šāda līmeņa vizīte pēc 16 gadu pārtraukuma. Zatlera oficiālā vizīte Krievijā tika gatavota aptuveni trīs gadus.

Vizītē Zatlers tikās gan ar Krievijas prezidentu Dmitriju Medvedevu, gan premjeru Vladimiru Putinu, kā arī citām augstākajām šīs valsts amatpersonām. Prezidentu pavada arī līdz šim lielākā uzņēmēju delegācija - 120 cilvēku, bet kopumā delegācijā ir aptuveni 190 cilvēku.

Komentāri (12)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu