Arēnā Rīga vijolniece Vanesa Meja (9)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

10.decembrī pasaulslavenā vijolniece Vanesa Meja (Vanessa Mae) uzstājās Rīgā, prezentējot savu jauno albumu un izpildot pēdējos gados radītos skaņdarbus.

Iepriekš viņa viesojusies Rīgā tieši pirms sešiem gadiem.

Mūzikas kritiķu pelnīti dēvēta par brīnumbērnu, jau 13 gadu vecumā Vanesa Meja bija izdevusi vairākus klasiskās mūzikas albumus. Visa bērnība viņai aizritēja koncertējot un dodoties turnejās kopā ar orķestriem, kā arī savu nevainojamo profesionalitāti demonstrējot sajūsminātajiem skatītājiem dažādās TV pārraidēs. 16 gadu vecumā viņa izdeva savu pirmo popmūzikas albumu "The Violin Player", kurā meistarīgi sapludināja klasisko mūziku, džezu un popmūziku, pēc kura iznākšanas teju visa pasaule iemīlēja un apjūsmoja talantīgās meitenes radītās kompozīcijas un viņas personības šarmu. 1996.gadā viņa tika nominēta "BRIT Awards" balvai kā Labākā izpildītāja. Līdz tam neviens klasiskās instrumentālās mūzikas izpildītājs šai popmūzikas balvai nebija ticis nominēts.

Kopš tā laika Vanesa Meja izdevusi vēl vienpadsmit albumus, tai skaitā sadarbojusies ar ekstravaganto dziedātāju Prinsu (Prince) džeza ierakstā „Xpectation” un citiem mūziķiem, kā arī saņēmusi vairākas prestižas balvas un nominācijas. Nereti Vanesu Meju salīdzina ar vijolnieku Nikolo Paganini – viņa ne vien ir virtuoza vijolniece, bet pat ir dzimusi vienā datumā ar izcilo mūziķi.

Šobrīd Vanesa Meja mitinās Anglijā un 2006.gada aprīlī laikraksta „Sunday Times” pētījumā tika atzīta par Lielbritānijas bagātāko slavenību, kas vēl nav sasniegusi 30 gadu vecumu.

Biļetes uz Vanesas Mejas koncertu nopērkamas "Biļešu servisa" kasēs un internetā www.bilesuserviss.lv.

Komentāri (9)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu