Maskavas mērs gatavs sadarbībai

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Maskavas mērs Sergejs Sobjaņins, šodien, tiekoties ar Latvijas Valsts prezidentu Valdi Zatleru, paudis gatavību izskatīt dažādus sadarbības piedāvājumus, žurnālistiem pastāstīja Valsts prezidenta kancelejas vadītājs Edgars Rinkēvičs.

Šodienas tikšanās bijusi laba iespēja Rīgas vadībai un citu pašvaldību vadītājiem pārrunāt reģionālo sadarbību, savukārt uzņēmējiem - izteikt savas vēlmes. Kopumā sanāksmē piedalījās vairāki desmiti uzņēmēju. Viņi izmantojuši iespēju informēt, kādā veidā gribētu sadarboties.

Rinkēvičs gan atzina, ka tikšanās ir valsts protokolā paredzēts rituāls, kam ir arī simboliska nozīme. Līdz ar to nevar runāt par kādiem konkrētiem projektiem, turklāt "pašvaldības vadītājs nav uzņēmuma vadītājs", vērtēja Valsts prezidenta kancelejas vadītājs.

Vaicāts, vai, piemēram, tika runāts par tādiem projektiem kā "Rīgas marka", viņš mudināja aizdomāties, kā justos pārējie uzņēmēji, ja īpaši izcelts tiktu kāds cits. Tai pat laikā viņš atklāja, ka abas puses runājušas par nepieciešamību uzlabot transporta infrastruktūru. Arī Zemkopības ministrijas pārstāvji uzsvēruši sev aktuālās tēmas pārtikas jomā.

Pēc Rinkēviča vārdiem, ar šo tikšanos tika likts pamats, veidots pozitīvs fons, kam jāseko pozitīvām rezultātam arī citos līmeņos.

Kā ziņots, Valsts prezidenta vizītes Krievijā laikā šodien Zatlers, viņu pavadošie ministri, Latvijas Bankas prezidents Ilmārs Rimšēvičs, Rīgas mērs Nils Ušakovs (SC), vairāku citu pašvaldību mēri, ārlietu dienesta pārstāvji un uzņēmēji tikās ar Sobjaņinu.

Prezidents šodien tikās ar Krievijas Federālās sapulces padomes priekšsēdētāju Sergeju Mironovu un nolika ziedus pie represiju upuru pieminekļiem poligonā Butovā un Komunarkā. Poligons Butovā zināms kā viena no Staļina represiju un 1930.līdz 1953.gada laika perioda masu soda un upuru apbedījumu vietām. Netālu no poligona Butovā atrodas arī bijušais specobjekts - masu soda izpildes vieta Komunarka, informē Valsts prezidenta Preses dienests.

Rīt ir Zatlera vizītes Krievijā pēdējā diena. Šajā dienā paredzēts biznesa forums Sanktpēterburgā, vainaga nolikšanas ceremonija pie piemienkļa "Māte-Dzimtene" Piskarevas memoriālajā kapsētā, tikšanās ar Sanktpēterburgas gubernatori, Sanktpēterburgas vietējās valdības rīkotās darba pusdienas, "Ermitāžas", Petropavlovskas cietokšņa un Īzaka katedrāles apmeklējums.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu