Zatlers: Ārzemēs liekas, ka latviešu ir pusmiljards (48)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Tiekoties ar tautiešiem ārzemēs, rodas sajūta, ka esam nevis daži miljoni, bet vismaz pusmiljards, šodien uzrunājot Sanktpēterburgā dzīvojošos latviešus, teica Valsts prezidents Valdis Zatlers, kurš patlaban atrodas vizītē Krievijā.

Viņš norādīja, ka visās valstīs un daudzās pilsētās, kur viesojies kā Valsts prezidents, viņam pretī nāk latvieši.

Turklāt sajūta par lielāku tautiešu skaitu rodoties arī caur pārliecību un mīlestību pret savu zemi un stiprajām saknēm, kas paliek Latvijā.

Latvijas ģenerālkonsuls Sanktpēterburgā Aivars Groza izteica prieku par to, ka vizītē iekļauta ne tikai valsts galvaspilsēta Maskava, bet arī kultūras galvaspilsēta Sanktpēterburga. Viņš minēja, ka Latvijā sakām paldies par padarīto rietumos dzīvojošajiem latviešiem, taču aizmirstam to cilvēku loku, kas ir Maskavā un Sanktpēterburgā.

Sanktpēterburgas Latviešu biedrības koris Valsts prezidentu sveica ar dziesmām "Rīga dimd" un "Klusa nakts, svēta nakts", kurai, ieskandinot Ziemassvētkus, līdzi dziedāja arī Zatlers. Savukārt jaunieši priecēja klātesošos ar teatrālu priekšnesumu.

"Jūs pieskandinājāt ne tikai Rīgu, bet arī Sanktpēterburgu," vērtēja Valsts prezidents, kurš vēlāk neformālā atmosfērā aprunājās ar sanākušajiem tautiešiem.

Pasākumu apmeklēja arī prezidentu vizītē pavadošie ministri, kā arī daļa delegācijas.

Komentāri (48)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu