Muzeju nakts pasākumā plāno piedalīties 150 muzeji

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Vilnis Beķeris

Šogad Muzeju nakts pasākumā, kas notiks 21. maijā, plāno piedalīties 150 muzeji, tas ir lielākais muzeju skaits kopš akcijas sākuma 2005. gadā, kad tajā piedalījās 54 muzeji un cita profila institūcijas visā Latvijā, informēja Kultūras ministrijas sabiedrisko attiecību speciāliste Iveta Bērziņa-Bebriša.

Kā katru gadu, Muzeju nakti kuplinās arī vairāki desmiti citu ar kultūras mantojumu saistītu institūciju sagatavotās programmas.

Šā gada Muzeju nakts akcijas tēma rosina mirkli pakavēties uz sliekšņa un pavērot, kādas durvis mēs veram - aicinošas, pārsteigumus sološas vai varbūt smagas, bijību raisošas.

Kultūras ministre Dace Melbārde (VL-TB/LNNK) pauda, ka Muzeju nakts ir katru gadu pārsteidzošs un ļoti gaidīts muzeju dāvinājums apmeklētājiem. «Tikko ir atklāta Latvijas Nacionālā mākslas muzeja galvenā ēka, kas simboliski apliecina Latvijas muzeju šobrīd izteikto vēlmi un spēju mainīties atbilstoši laikmeta prasībām. Daudzi muzeji sevī glabātajām bagātībām ir piešķīruši laikmetīgu elpu un Muzeju naktī dod iespēju to izbaudīt ikvienam. Novēlu katram apmeklētājam rast arvien jaunus atklājumus mūsu muzejos,» sacīja ministre.

Šogad AS «Pasažieru vilciens» 21. maijā laika posmā no plkst.18 līdz 24 visos maršrutos Muzeju nakts apmeklētājiem dāvinās iespēju doties uz muzeju ar vilcienu, saņemot 50% vilciena biļetes atlaidi. Savukārt Rīgas muzeju apmeklētāju ērtībai, tāpat kā iepriekšējos gados, «Rīgas satiksme» būs nozīmējusi papildu reisus vairākiem tramvaju, trolejbusu un autobusu maršrutiem nakts stundās līdz 22. maija plkst.2.

Kultūras ministrija otrdien, 17. maijā, plkst.11 Rīgas vēstures un kuģniecības muzejā rīkos Muzeju naktij veltītu preses konferenci, kurā Kultūras ministrijas un Starptautiskās Muzeju padomes Latvijas Nacionālās komitejas pārstāvji, kā arī Rīgas vēstures un kuģniecības muzeja un Latvijas Radio 6 «Radio Naba» darbinieki iepazīstinās ar šā gada piedāvājumu muzeju apmeklētājiem.

Interesenti ar Muzeju nakts programmu var iepazīties mājaslapā «www.muzeju-nakts.lv».

muzeju-nakts.lv

Muzeju nakts akciju Latvijā organizē Kultūras ministrija sadarbībā ar Starptautiskās Muzeju padomes Latvijas Nacionālo komiteju.

Muzeju nakts akcija Eiropā notiek ik gadu kādā no maija sestdienām vienlaicīgi daudzās Eiropas valstīs. Akcijas iniciators un koordinators ir Francijas Kultūras un komunikāciju ministrija. Pasākums tradicionāli norit no sestdienas vakara plkst.19 līdz svētdienas pirmajai rīta stundai. Ieeja muzejos akcijas laikā ir bez maksas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu