Čārlzs Dikenss “Ziemassvētku dziesma” + CD

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Čārlza Dikensa “Ziemassvētku dziesma prozā jeb Ziemassvētku spoku stāsts” ir aizkustinošs vēstījums par līdzjūtību, labestību un sirdsapziņu. Grāmata stāsta par sīkstuli Skrūdžu, kas Ziemassvētku naktī piedzīvo brīnumainu pārvērtību, pārtopot no skopuļa žēlsirdības un devīguma pilnā Ziemassvētku simbolā. Šis stāsts mudinās gan mazus, gan lielus lasītājus līdzjūtībai un labdarībai.

Kopā ar grāmatu izdots arī audiodisks, kurā pasaku ierunājis slavenais latviešu aktieris Rūdolfs Plēpis. Diskā noskaņu papildina komponista Valda Zilvera mūzika no populārās Nacionālā teātra izrādes “Sīkstulis”. Dziesmu vārdu autors ir aktieris Juris Hiršs. Ierakstu izdošanai sagatavojis Niks Matvejevs, un ieraksta režisore ir populārā Latvijas Radio 1 žurnāliste Sandra Kropa.

“Esmu ķēries pie šīs mazās Spoku grāmatiņas uzrakstīšanas, lai atmodinātu Idejas Garu, kas lasītājos neradītu īgnumu pret sevi, citam pret citu, Ziemassvētkiem un mani. Lai tā ir tīkams viesis ikvienā mājā un nevienam nerada vēlēšanos to aizvērt nelasītu.

Uzticamais Draugs un Kalps Č.D. 1843. gada decembrī”

No angļu valodas tulkojusi Sabīne Ozola.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu