Aleksandrs Petročenkovs “1000 vissvarīgākie vārdi angļu valodā”

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Mūsdienu jauno tehnoloģiju un hroniska laika trūkuma laikmetā īpašu nozīmi iegūst spēja sazināties, savstarpēja sapratne, kā arī ātra un precīza informācijas apmaiņa. Pēdējā laikā angļu valoda ir kļuvusi par universālu operatīvās informācijas apmaiņas sistēmu, ko izmanto visā pasaulē.

Šā iemesla dēļ apgāds “Jumava” ir laidis klajā vārdnīcu “1000 vissvarīgākie vārdi angļu valodā” – tie ir vārdi, kuri jāzina ikvienam, kas nav sācis mācīties angļu valodu vai ir paguvis aizmirst to, ko mācījies skolā.

Vārdnīcas mērķis ir pavisam vienkāršs: uzskatāmi parādīt, ka visbiežāk lietojamo angļu valodas leksiku var apgūt viegli un ātri un to spēj ikviens, kam nepieciešama prasme sazināties angļu valodā. Šī mācību vārdnīca domāta elementāram zināšanu līmenim. Tā paredzēta visiem, kuri tikai sāk mācīties angļu valodu vai arī cenšas atjaunot aizmirstās zināšanas, kas kādreiz apgūtas skolā vai augstskolā. Tādēļ pirmais tūkstotis angļu valodas vārdu šajā vārdnīcā dots tikai visvairāk lietojamās nozīmēs.

Īpaša uzmanība vārdnīcā pievērsta fonētikai. Kā liecina pieredze, angļu valodas fonētika bieži rada šķēršļus iesācējiem valodas apguvē. Visu 1000 vārdnīcā iekļauto vārdu nozīmes ilustrētas ar teikumiem, kam seko tulkojums latviešu valodā. Šādi piemēri labāk par jebkādiem abstraktiem gramatikas likumiem parāda, kādu vietu attiecīgais vārds ieņem angļu runā un kā tas lietojams.

Vārdnīca aptver tādas tēmas kā ceļošana, medicīniskā palīdzība, iepirkšanās, gadalaiki, ēdieni un dzērieni u.c., un tā var noderēt ne tikai mūsu tautiešiem, bet arī ārzemniekiem, kas zina angļu valodu un vēlas apgūt noteiktu vārdu krājumu latviešu valodā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu