Jānis Dreslers "Burbuļmātes prieki un bēdas"

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

"Burbuļu māte sapņo: Viņa stiepj no Centrāltirgus pilnu grozu ar dažādām delikatesēm: ir tur gurķīši, ir nēģīši, ir lielas čupas serinku... Grozs smags kā liellaiva, bet pašai prāts tāds vien priecīgs un paviegls: visu to lērumu laimējies nodiņģēt tikpat kā par velti..."

"Dreslers tiešām ir varens savā naivajā trāpīgumā (kā lubiņa), savā sižeta lakonismā (kā komikss) un – bez pārspīlējuma var teikt – savā šekspīriskajā klišejprasmē, prasmē veidot traģikomiskus cilvēcīgo attiecību modeļus... ". (I. Ziedonis)

Pirmo atklāsmi vai atkaltikšanās prieku jutīs tie lasītāji, kā rokās nonāks izdevniecības "Tapals" no jauna izdotā grāmata, kuras autors ir latviešu tautā savulaik tik mīlētais grafiķis un satīriskā vārda meistars Jānis Dreslers (1896–1971) . Šogad apritējusi 110 gadskārta kopš viņa dzimšanas. Pirms dažiem mēnešiem no jauna sarūpētā Dreslera komiksu izlase "Kā santīms ķešā…" (ar viņa satīriskajām četrrindēm) šogad kļuvusi par ļoti pieprasītu grāmatu. Decembrī kārta pienākusi stāstu grāmatai "Burbuļmātes prieki un bēdas".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu