Igijs Pops tuvojas (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Vairs tikai viena diena ir atlikusi līdz Iggy & The Stooges koncertam Rīgā. Oktobra beigās žurnāla „Rīgas Laiks“ žurnālistam bija iespēja tikties ar Igiju Popu klātienē, un decembra numurā būs lasāma saruna ar viņu. Konkurss!

Saruna ar Igiju Popu notika Čikāgā, kur Igijs Pops kopīgi ar grupu "The Stooges" pabeidz kopīgo albumu. Iggy & The Stooges atkalapvienošanās notika pagājušajā gadā pēc vairāk nekā 30 gadu ilgas pauzes.

"The Stooges" ir, iespējams, viena no labākajām rokmūzikas grupām, no kuras, pašām zinot vai nezinot, daudz ko pārņēmušas vai ikviena vēlāka laika pankgrupa. "The Stooges" sešdesmito gadu otrajā pusē izveidoja Igijs Pops kopā ar saviem domubiedriem Ronu and Skotu Eštoniem un Deivu Aleksandru. Iggy & The Stooges ir roka ikona vismaz divām mūziķu un mūzikas mīļotāju paaudzēm. Var droši teikt, ka neviens no izpildītājiem nav ceļojis pa tik haotisku veiksmes ceļu kā Igijs Pops. Daudzi ir pazuduši šajā ceļā, un Igijs Pops ir viena no spilgtākajām personībām, kas atkal un atkal nebaidās no ceļā gūtajām rētām, lai atkal un atkal virzītos tālāk kā Mūziķis.

To, cik svarīga figūra mūzikā ir Iggy Pop un The Stooges, pierāda daudzu autoritatīvu personu teiktais par viņu:

Lou Reed: "Es mīlu Iggy! Es mīlu Iggy! Es mīlu Iggy! Es mīlu viņā visu! Viņš izveidojis izskatu, gaisotni, pilnīgu konfrontāciju. Iggy ir labākais ķermenis rokā."

Klāss Vāvere "Igijs ir viens no tiem dažiem māksliniekiem, par ko nepārspīlējot var teikt – bez viņiem mūsdienu mūzika būtu citādāka. Un varbūt ne tikai mūzika, bet arī mēs paši."

David Bowie: "Tāpat kā (Rolling) Stones ir Chuck Berry, tāpat vāji definētā panku kustība lūkojās uz Iggy Pop. Viņš ir pārdzimis vai ikvienā no šīs planētas. Un viņš vēl joprojām pārsit 90% no tiem."

Dace Volfa: "Igijs Pops – Roka Taurenītis. Reti muļķīgs salīdzinājums, vai ne? Tomēr patiess, ņemot vērā t.s. tauriņa efektu – kāda lidoņa spārnu radītā vēsma var sacelt viesuļvētru pavisam citā zemes malā un galu galā pārņemt visu pasauli. 60. gadu vidū Mičiganā Igijs pacēlās spārnos ar grupu Stooges un kopš tā laika iedvesmo mūzikas pasauli no Deivida Bovija un Sex Pistols līdz mūsdienu karstākajām grupām. Un pats joprojām ir lieliskā formā!"

Nick Cave: "The Stooges albums "Fun House" ir "labākais roka ieraksts, kāds jebkad ir radīts"."

Atgādinām, ka visi, kas iegādājušies biļetes uz Babyshambles koncertu, var tās nodot atpakaļ „Biļešu paradīzes“ tirdzniecības vietās, saņemot par tām naudu, vai „Positivus Music“ birojā (Brīvības ielā 37 – 6a) samainīt biļetes uz Iggy & The Stooges koncertu.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu