Austrumu oāze Ķīna!

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

14. maijā 360TV Hobiju domnīca ar tās vadītāju Lauru Jēkabsoni pievērsīsies senai valstij, kura šobrīd ir pasaulē lielākā valsts pēc iedzīvotāju skaita, – Ķīnai. Par to, kādas ir šīs valsts tradīcijas, kāda ir Ķīnas ēšanas kultūra un interesantākie pasākumi, kurus būtu vērts apmeklēt ikvienam šīs zemes viesim, – par to vairāk varēs uzzināt šīs sestdienas domnīcā.

Taču TVnet lasītājiem jau tagad iespējams ieklausīties un arī savām acīm ieraudzīt sarunu ar mūziķi Mārtiņu Opmani. Viņš Ķīnā iekļuvis tiešām amizantos piedzīvojumos saistībā ar Ķīnas medicīnu, par ko ar humoru un jokiem labprāt pastāsta šajā video.

Pirmais, ko atceras Mārtiņš, ir adatu terapija. Viņš esot saņēmis piedāvājumu izmēģināt šo procedūru, taču, redzot kāda ir sejas izteiksme pacientam, kurš to jau izbauda, Mārtiņš atteicies, baidīdamies par tās ietekmi uz veselību. Tomēr sagadījies, ka pēc kāda laika Mārtiņš saaukstējies un vajadzējis vērsties pēc palīdzības medicīnas iestādē. Viņš viens pats esot devies uz slimnīcu, un esot pagājis krietns laiks, pirms atradis kādu, kas saprot angliski. Kā atceras Mārtiņš, bijusi tik laba sajūta, ka kāds beidzot stāv pretī un saka: «How can I help you?» («Kā varu jums palīdzēt?»). Beidzies viss labi un, kā atzīst mūziķis, sadarbībā ar palīgu, kurš nosacīti runāja angļu valodā, Mārtiņš ticis piereģistrēts un pat izsniegta medicīnas karte. Pēc tam viss esot aizgājis citu gaitu: «Viss sāka notikt!» Viņš aizvests pie LOR daktera, saņēmis konsultāciju labā angļu valodā un nekas nav bijis jāmaksā, tikai par zālēm. Un visbeidzot atmiņā palicis gājiens pēc zālēm. Mārtiņš joko, ka esot izcēlies, jo uz ekrāna pie reģistratūras starp visiem hieroglifiem parādījies Mārtiņa vārds.

Tā ir tikai maza, bet aizraujoša daļa no stundu ilgās sarunas Hobiju domnīcā, kuras pilno versiju skaties jau šajā sestdienā.

Iegriezies 360TV un skaties Hobiju domnīcu par Ķīnu 14. maijā plkst. 21.00!

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu