Krievijas kinoteātros dominē jaunā filma par Visocki

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: kadrs no filmas

Režisora Pjotra Buslova (Петр Буслов) jaunā filma "Visockis. Paldies, ka esmu dzīvs" ("Высоцкий. Спасибо, что живой") šonedēļ bijusi populārākā filma Krievijas kinoteātros, ziņo Krievijas mediji.

Pirmajā nedēļā filma iekasējusi 11.3 miljonus dolāru, ziņo žurnāls "Кинобизнес сегодня". 2.vietā Krievijā animācijas lente "Jautrās pleznas 2" ("Happy Feet 2"), bet 3. - "Krēslas" sāgas ilgi gaidītā ceturtās grāmatas ekranizācija, filma "Rītausma. 1. daļa" ("Breaking Dawn Part 1").

Populārās gangsterfilmas "Bumer" ("Bembis") režisora Buslova jaunā filma stāsta par vienu no slavenākajiem un iecienītākajiem PSRS laika dziesminiekiem un aktieriem Vladimiru Visocki (Влади́мир Семёнович Высо́цкий).

Filmā galveno lomu spēlē aktieris Sergejs Bezrukovs, kurš iepriekš atveidojis arī tādas krievu kultūras superzvaigznes kā Sergeju Jeseņinu un Aleksandru Puškinu.

Filmas darbība norisināsies 1979.gada vasarā, kad Visocki koncerta laikā Buhārā ķēra sirdstrieka. Scenārija autors ir viņa dēls Ņikita Visockis.

Projekts tika iesākts vēl 2009.gadā. Sākotnēji bija plānots, ka filmu režisēs Igors Vološins un tās nosaukums būs "Čornij čelovek" ("Melnais cilvēks").

Šogad apritējis 31 gads, kopš miris Vladimirs Visockis. Lai arī brīdī, kad viņš mira, māksliniekam bija tikai 42 gadi, viņš savā dzīvē kā aktieris paspējis nofilmēties 30 filmās, sarakstījis vairākus simtus dziesmu, kā arī ir guvis lielu atzinību tautas vidū. Visockis nomira miegā 42 gadu vecumā, 1980. gada 25. jūlijā – laikā, kad Maskavā norisinājās vasaras olimpiskās spēles

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu