Zatlers ticies ar Maskavas mēru Sobjaņinu (3)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas prezidents Valdis Zatlers otrdien tikās ar Maskavas mēru Sergeju Sobjaņinu, kurš uzsvēra Latvijas un Krievijas galvaspilsētu sadarbības efektivitāti un paziņoja par Maskavas nodomu turpināt šo sadarbību.

"Esmu priecīgs, ka sadarbība starp mūsu valstīm un pilsētām kļūst efektīvāka," paziņoja Sobjaņins pēc Krievijas galvaspilsētas valdības locekļu sarunām ar Zatlera vadīto Latvijas delegāciju Maskavas administrācijas ēkā.

"Šajā ēkā tādas tikšanās vēl nav bijušas. Esmu priecīgs, ka mēs tik efektīvi sadarbojamies ar jums," sacīja Sobjaņins, sveicot Zatleru.

Pēc tam Zatlers parakstījās Goda viesu grāmatā.

"Maskavai ir vienošanās par sadarbību ar sešām Latvijas pilsētām, tai skaitā ar Rīgu un Jūrmalu," atgādināja Sobjaņins.

Mērs atzīmēja, ka Maskavas un Latvijas attiecību attīstībai sevišķi perspektīva ir sadarbība ekonomikas jomā.

"Maskava ir liela pilsēta, un mēs esam gatavi tikties ar jūsu biznesa pārstāvjiem," sacīja Sobjaņins. Viņš ierosināja Latvijas uzņēmējiem piedalīties Maskavas valsts pasūtījumu konkursos.

Tikšanās gaitā Maskavas mērs pastāstīja, ka viņam ir personiska attieksme pret Latviju. Vēl dzīvojot Hantu-Mansu autonomā apvidus Kogalimas pilsētā, Sobjaņinam bijis dzīvoklis tā sauktās "Rīgas sērijas" daudzdzīvokļu mājā, un "tas bija pārsteidzoši silts un mājīgs", sacīja mērs.

Zatlers pauda pārliecību, ka šī divpusējā tikšanās būs pozitīva. "Manā delegācijā ir pilsētu mēri, kas grib reāli sadarboties ar Maskavu," atzīmēja Zatlers.

Zatlers svētdien sāka oficiālu vizīti Krievijā. Pirmdien viņš tikās ar Krievijas prezidentu Dmitriju Medvedevu un premjerministru Vladimiru Putinu.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu