Maskavā mūsu himna vēl neskan! Latvija svarīgā spēlē zaudē dāņiem

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas hokeja izlase savā piektajā mačā Krievijā notiekošajā pasaules čempionātā piektdien ar rezultātu 2:3 (1:1, 1:1, 0:0, 0:0, 0:1) pēcspēles metienu sērijā piekāpās Dānijas valstsvienībai. Līdz ar to Latvijas izlase savā piektajā čempionāta mačā piedzīvoja piekto zaudējumu, tomēr šajā laikā gūti trīs punkti.

Pirms šīs spēles no Latvijas izlases sastāva izkrita Miķelis Rēdlihs, kas lika nomainīt visus trīs uzbrucēju virknējumus. Spēles rezultātu atklāja Dānija, kad 12.minūtē, spēlējot vairākumā, izcēlās Niklass Jensens, tomēr pirmās trešdaļas beigās izlīdzinājumu 1:1 panāca Andris Džeriņš.

Otrās trešdaļas sākumā Latviju vadībā izvirzīja kapteinis Kaspars Daugaviņš, tomēr vēlāk Mortens Poulsens panāca izlīdzinājumu 2:2. Trešās trešdaļas Latvija divas minūtes spēlēja trijatā pret pieciem pretiniekiem, bet rezultāts vairs nemainījās.

Uzvarētājs tika noskaidrots pēcspēles metienus, kurā Latvija zaudēja ar rezultātu 1:2.

Spēles ievadā neliela iniciatīva piederēja Latvijas izlasei, tomēr kopumā cīņa ritēja bez bīstamiem momentiem. Pirmā perioda vidusdaļā dāņi izdarīja vairākus metienus pa Elvja Merzļikina sargātajiem vārtiem, bet vēlāk Vitālijs Pavlovs aiz pretinieku vārtiem nopelnīja divas soda minūtes un Latvija pirmoreiz cīņā palika mazākumā. Šajā laikā arī Dānija izvirzījās vadībā, kad pēc Niklasa Jensena metiena ripa ielidoja vārtos tieši virs pārliktņa un uzreiz izlēca ārā. Tiesneši skatījās atkārtojumu, tomēr vārtu guvumu ieskaitīja, un Latvija nokļuva iedzinējos ar 0:1.

Pēc gūtajiem vārtiem Dānijas izlase turpināja aktīvu spēli, tomēr trešdaļas beigās Latvijas izlase ne tikai izveidoja vairākus bīstamus momentus, bet arī pēc pārkāpuma pret Ronaldu Ķēniņu tika iegūts pirmais vairākums. Tas tika realizēts jau pēc pusminūtes, kad Džeriņš panāca 1:1. Turpinājumā Latvijas izlase ieguva vēl vienu vairākumu, šoreiz to izprovocējot Edgaram Siksnam, tomēr līdz pirmās trešdaļas beigām rezultāts vairs nemainījās.

Otrās trešdaļas pirmo pusminūti Latvija pavadīja vairākumā, bet uzreiz pēc tam pēc Roberta Bukarta piespēles vārtu priekšā viens ar ripu nokļuva Zemgus Girgensons, tomēr nespēja pārspēt Sebastianu Dāmu. Tiesa, Latvija nopelnīja vēl vienu vairākumu un to šoreiz atkal izdevās realizēt - saņemot piespēli no aizvārtes Dāmu pārspēja Daugaviņš, gūstot savus pirmos vārtus čempionātā. Tas Latvijas izlasei ļāva pārņemt vadību ar rezultātu 2:1.

Kaut pēc vārtu guvuma pirmās minūtes Latvija turpināja uzbrukt pārliecinoši, turpinājumā jau Dānija sāka uzbrukt vairāk un arī trešdaļas vidū panāca izlīdzinājumu 2:2 - no zilās līnijas augstu mestai ripai Mortenam Poulsenam izdevās mainīt lidojuma virzienu un Merzļikins nespēja to apturēt. Turpinājumā Latvija vienu vairākumu izturēja, bet trešdaļas beigu daļā Aleksejs Širokovs ar plecu ietriecās galvā Emīlam Kristensenam, nopelnot noraidījumu uz 5+20 minūtēm, kas lika doties uz ģērbtuvēm.

Turklāt drīz vien divas soda minūtes tika piespriestas arī Zemgum Girgensonam, kas nozīmēja, ka Latvijai pilnas divas minūtes bija jāspēlē trijatā pret pieciem pretiniekiem. Ilgajā mazākumā Latvijas izlase darbojās pārliecinoši un visu laiku izturēja, līdz ar to pirms pēdējām 20 minūtēm rezultāts saglabājās 2:2.

Trešās trešdaļas ievadā Latvijai vēl pusminūti bija jāspēlē mazākumā un ilgās piecas minūtes tika izturētas. Perioda pirmajā pusē pārsvars piederēja Latvijai un arī tika izveidoti vairāki bīstami momenti - labākajā no tiem pēc Girgensona metiena ripu vārtos neizdevās ievirzīt Gintam Meijam. Savukārt deviņas minūtes pirms pamatlaika beigām pretuzbrukumos ripas vārtos neizdevās ieraidīt Džeriņam un Ronaldam Ķēniņam, Latvijai turpinot dominēt mačā.

Trešdaļas otrajā pusē cīņa bija izlīdzinājusies, ritot ātram hokejam no vieniem vārtiem uz otriem. Reālākā iespēja izraut uzvaru Dānijai bija nepilnas 80 sekundes pirms pamatlaika beigām, kad ripa trāpīja pa pārliktni. Savukārt pamatlaika pēdējā minūtē Latvija jau ieguva vairākumu, jo pretinieki izmeta ripu no laukuma. Atlikušajā laikā Latvijai bija ļoti labi momenti izraut uzvaru jau pamatlaikā, tomēr tas neizdevās.

Papildlaiku Latvijas izlase iesāka, spēlējot četratā pret trijiem, tomēr vairākumu neizdevās izmanot. Pagarinājuma otrajā pusē jau ripa vairāk bija mūsu laukuma pusē, tomēr pēc spēlētām 65 minūtēm rezultāts saglabājās 2:2.

«Bullīšu» sēriju iesāka Latvija, bet Džeriņam neizdevās pārspēt Dāmu. Turpinājumā dāņus vadībā izvirzīja Larss Ellers, tomēr Miks Indrašis ar vairākām māņkustībām skaisti panāca izlīdzinājumu 1:1. Turpinājumā Merzļikins apturēja pretinieku, bet arī Daugaviņam neizdevās Latviju izvirzīt vadībā. Savukārt pēdējā metienā Niklass Jensens pārspēja Merzļikinu ar vienu roku un Latvija piedzīvoja zaudējumu.

Par labāko spēlētāju Latvijas izlasē tika nosaukts divas rezultatīvas piespēles izpildījušais Roberts Bukarts, bet Dānijā par tādu kļuva Frederiks Storms.

A apakšgrupas kopvērtējumā līdere ar piecās spēlēs gūtiem 14 punktiem ir Čehija, bet tai ar deviņiem punktiem seko četrus mačus aizvadījusī Krievija. Trešā ar astoņiem punktiem ir Zviedrija, bet ceturtā ar septiņiem punktiem ir Šveice. Piekto pozīciju ar sešiem punktiem ieņem Dānija, piecus punktus guvusi Norvēģija, kamēr attiecīgi trīs un divi punkti ir Latvijai un Kazahstānai.

Vārtu guvēji: 1:0 Niklass Jensens (Grīns, Madsens) (11:57, vair.), 1:1 Andris Džeriņš (Bukarts, Cibuļskis) (17:53, vair.), 2:1 Kaspars Daugaviņš (Bukarts, Džeriņš) (21:57, vair.), 2:2 Mortens Polsens (Bodkers, Kristensens) (28:28), 3:2 Niklass Jensens (65:00, s.m.).

Latvija līdz šim pasaules čempionātā aizvadījusi četras spēles, kurās izcīnīti divi punkti. Pirmajā duelī Leonīda Beresņeva padotie ar 1:2, pagarinājumā piekāpās Zviedrijai, otrajā spēlē ar 3:4 pēcspēles metienos kapitulēja čehiem, trešajā mačā ar 0:4 zaudēja krieviem, bet trešdien ar 4:5 piedzīvoja sāpīgu neveiksmi pret Šveici.

Savukārt Dānija pirmajā spēlē uzveica (3:0) norvēģus, otrajā piekāpās zviedriem (2:5), trešajā pagarinājumā atzina (2:3) šveiciešu pārākumu, bet ceturtdien ar 1:10 kapitulēja Krievijas komandai.

Latvijas izlase trešdienas spēlē pret Šveici pazaudēja labāko punktu guvēju Miķeli Rēdlihu. Latviešu uzbrucējs neveiksmīgi satraumēja celi un jau devies atpakaļ uz dzimteni. Rēdlihs četrās spēlēs bija ticis pie pieciem (3+2) rezultativitātes punktiem.

Latvijas hokeja izlases sastāvs dalībai pasaules čempionātā

Vārtsargi: Edgars Masaļskis (Toljati «Lada», KHL), Elvis Merzļikins («Lugano», Šveice).

Aizsargi: Oskars Cibuļskis, Aleksandrs Jerofejevs, Guntis Galviņš (visi - Rīgas «Dinamo»), Kristaps Sotnieks («Lada»), Ralfs Freibergs (Toledo «Walleye», ECHL), Maksims Širokovs («Sterzing»/«Vipiteno», Itālija), Edgars Siksna (Karagandas «Sariarka», VHL) un Jānis Andersons («Zvolen», Slovākija).

Uzbrucēji: Miķelis Rēdlihs, Gints Meija, Miks Indrašis, Andris Džeriņš, Vitālijs Pavlovs, Gunārs Skvorcovs, Māris Bičevskis, Edgars Kulda (visi - Rīgas «Dinamo»), Aleksejs Širokovs (Aļmetjevskas «Ņeftjaņik», VHL), Kaspars Daugaviņš (Ņižņijnovgorodas «Torpedo», KHL), Roberts Bukarts («Zlin», Čehija), Rodrigo Ābols (Portlendas «Winterhawks», WHL), Zemgus Girgensons (Bufalo «Sabres», NHL), Ronalds Ķēniņš (Jūtikas «Comets», AHL).

Turnīrā startējošās 16 komandas sadalītas divās grupās, pa astoņām vienībām katrā, kas izlasēm apakšgrupas sacensībās garantē pa septiņām spēlēm. Pēc viena apļa grupu spēlēm, kas ilgs līdz 17.maijam, katras apakšgrupas četras labākās komandas ceturtdaļfinālā turpinās cīņu par medaļām. Jau pašlaik ir skaidrs, ka augstāko divīziju pametīs A apakšgrupas vājākā komanda un tās vietā nāks Slovēnija, bet no B apakšgrupas nevar izkrist Vācija un Francija, kas pasaules čempionātu uzņems nākamajā gadā. Ja B grupā pēdējā vietā nepaliks Vācija vai Francija, vietu nākamās sezonas augstākās divīzijas turnīrā nodrošinās arī Itālija.

Latvijas izlase pasaules čempionātā spēlē Maskavā, kur tiks aizvadītas arī izšķirošās cīņas, bet otra apakšgrupa spēkojas Sanktpēterburgā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu