Galahers: no manis neviens neko par brīvu nedabūs

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Britu rokmūziķis Noels Galahers (Noel Gallagher) joko, ka dziedātājs Kriss Mārtins grupas «Coldplay» jaunāko albumu pats piegādāšot faniem un vēl piemaksāšot. Galahers viesojās radio raidījumā «Mastertapes», kurā runāja par 2011. gada soloalbuma «Noel Gallagher's High Flying Birds» ierakstīšanu. Raidījuma vadītājs pavaicāja Galahera domas par īru rokgrupas U2 albuma «Songs of Innocence» atdošanu par brīvu visiem programmas «iTunes» lietotājiem.

«Es nedomāju, ka mūziku vajadzētu atdot par brīvu, jo albuma ierakstīšana ir ļoti dārga,» viņš teica. «U2 acīmredzot nav vajadzīga nauda, un tas ir labi, bet es neko tādu pat neapsvērtu.»

47 gadus vecais Galahers uzskata, ka tendence aizsākusies līdz ar grupas «Radiohead» 2007. gada albumu «In Rainbows», kura cenu noteica pircējs.

«Tas viss sākās ar «Radiohead», un cilvēki joprojām uz to reaģē. Grupa «Kaiser Chiefs» aicināja klausītājus izveidot pašiem savu ierakstu, pretī solot dot vienu mārciņu. Ko? Jūs dodat cilvēkiem mārciņu? Interesanti, kā uz to reaģēs «Coldplay». Es svēti ticu, ka tuvāko divu gadu laikā mums visiem pieklauvēs pie durvīm un, kad atvērsim, tur stāvēs Kriss Mārtins. Viņš iedos jaunāko «Coldplay» albumu, kamēr basģitārists labos notekcaurules, Džonijs sakops dārzu, bet Vils iznesīs atkritumu maisu. Tad viņš atgriezīsies un teiks: «Ak, es gandrīz aizmirsu - te tev desmit mārciņas!» Kas to lai zina, kas notiks. Taču es gribētu jau tagad skaidri un gaiši pateikt, ka no manis neviens neko par brīvu nedabūs,» viņš sacīja.

Noels Galahers spēlēja «Oasis», kas 2009. gadā izjuka pēc strīda ar brāli Līemu.

Līems un atlikušie «Oasis» dalībnieki nodibināja grupu «Beady Eye» (tā šogad izjukusi), savukārt Noels sāka solokarjeru.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu