Latvijas vārtus pret Dāniju sargās Elvis Merzļikins

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Latvijas hokeja valstsvienības vārtu drošība pasaules čempionāta piektdienas spēlē pret Dānijas izlasi uzticēta Elvim Merzļikinam, pēc treniņa sarunā ar žurnālistiem atzina treneris Kārlis Zirnis.

Miķeļa Rēdliha vietā, kuram ceļgala traumas dēļ pasaules čempionāts beidzies, pirmajā maiņā kopā ar Andri Džeriņu un Robertu Bukartu spēlēs Kaspars Daugaviņš.

Otrajā maiņā darbosies Zemgus Girgensons, Miks Indrašis un Gints Meija. Trešajā uzbrucēju trijniekā spēlēs Ronalds Ķēniņš, Vitālijs Pavlovs un Aleksejs Širokovs. Savukārt ceturtajā maiņā darbosies Edgars Kulda, Rodrigo Ābols un Māris Bičevskis.

Šim mačam nebūs pieteikts Jānis Andersons, bet 13.uzbrucēja pienākumus pildīs Gunārs Skvorcovs.

Latvija līdz šim pasaules čempionātā aizvadījusi četras spēles, kurās izcīnīti divi punkti. Pirmajā duelī Leonīda Beresņeva padotie ar 1:2, pagarinājumā piekāpās Šveicei, otrajā spēlē ar 3:4 pēcspēles metienos kapitulēja čehiem, trešajā mačā ar 0:4 zaudēja krieviem, bet trešdien ar 4:5 piedzīvoja sāpīgu neveiksmi pret Šveici.

Savukārt Dānija pirmajā spēlē uzveica (3:0) norvēģus, otrajā piekāpās zviedriem (2:5), trešajā pagarinājumā atzina (2:3) šveiciešu pārākumu, bet ceturtdien ar 1:10 kapitulēja Krievijas komandai.

Dānijas izlasē šogad spēlē trīs Nacionālās hokeja līgas (NHL) spēlētāji - Nikolajs Ēlers (Vinipegas «Jets»), Larss Ellers (Monreālas «Canadiens») un Janiks Hansens (Vankūveras «Canucks»).

Pēc dueļa ar dāņiem Latvijas komanda sestdien spēkosies ar Kazahstānu, bet otrdien apakšgrupas turnīru noslēgs ar cīņu pret Norvēģiju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu