"Oskaram" nominēta Ala Gora dokumentālā filmas

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Bijušā ASV viceprezidenta Ala Gora filmas "An Inconvenient Truth" producente, vides un aizsardzības aktīviste Lorija Deivida ir sajūsmināta par ietekmi, kādu radījusi filma, bet joprojām uzskata, ka Amerikā un visā pasaulē vēl daudz uzmanības jāpievērš globālās sasilšanas problēmām.

Deivida, kas ir seriālu "Curb Your Enthusiasm" zvaigznes un "Seinfeld" līdzautora Lerija Deivida sieva, jau gandrīz desmit gadus ir dedzīga politiskā un vides aizsardzības aktīviste un saka, ka Holivudas peļņas standartiem neatbilstošās filmas panākumi neesot viņu pārsteiguši.

"Patiesību sakot, tas mani nepārsteidza. To nebūt nebija grūti pārdot. Kad redzēju Ala Gora desmit minūtes ilgo uzstāšanos, tā atstāja tik lielu iespaidu uz mani, jo bija tik pārdomāta un skaidra, tad es sapratu, ka no tā sanāks lieliska filma. Es sapratu, ka cilvēki nāks to skatīties un ka viņi, noskatījušies filmu, vairs nebūs tādi kā agrāk. Tā tas arī notika," viņa sacīja aģentūrai "Reuters".

Lai gan sākumā nešķita, ka "An Inconvenient Truth" varētu daudz nopelnīt, tā kļuva par trešo visu laiku visvairāk nopelnījušo dokumentālo filmu un tai tiek paredzēta "Oskara" nominācija. Turklāt Deivida ir pārliecināta, ka filmas ziņojums sasniegs arvien jaunus cilvēkus, pateicoties šajā nedēļā iznākošajam filmas DVD.

"Es globālo sasilšanu uzskatu par visu problēmu cēloni," turpināja Deivida. "Tas, ko amerikāņi katru dienu redz savos televizoros, ir tas, ko zinātnieki bija paredzējuši, ka būs vairāk un spēcīgāks lietus, daudz lielāki plūdi, daudz stiprāks sausums."

Viņa uzskata, ka vajag mudināt amerikāņus skaļi pieprasīt izmaiņas valsts politikā, tā, lai politiķi būtu spiesti rīkoties. Deivida nākamā gada pavasarī sāks iniciatīvu, lai veicinātu šīs debates, ceļodama pa Ameriku biodīzeļa autobusā kopā ar vienu no slavenākajām mūziķēm Šerilu Krovu. Krova un Deivida kopā ar nelielu tuvu draugu grupu piestās un rīkos koncertus pilsētās, kurās trūkst protesta pret globālo sasilšanu grupu iniciatīvas. Turneja sāksies Teksasā un beigsies Vašingtonā.

"Eksperti pagājušogad sacīja, ka mums atlikuši mazāk par desmit gadiem. Tas nozīmē, ka tagad atlikuši tikai deviņi vai varbūt, es domāju, pieci, jo zinātnieki savas prognozes vienmēr izsaka ļoti piesardzīgi. Starp citu visa pasaule šajā lietā dara daudz vairāk nekā ASV, kas ir galvenais cēlonis piesārņojumam, kas rada globālo sasilšanu, bet dara vismazāk, lai to novērstu. Man kā Amerikas pilsonei tas nav pieņemams," teica Deivida.

Viņa saka, ka saprot, ka tagad visi cilvēki pēkšņi nevar sākt darīt visu pareizi, tādā veidā pagriežot savu dzīvi kājām gaisā. Taču, viņa uzsver, pilnīgi pietiek, ja katrs izdara kaut ko, sāk ar kādu mazu lietu, kaut vai pērk ekonomiskās lampiņas, izraujot no kontakta mobilo telefonu lādētājus, kamēr telefons nelādējas, vai pārejot uz pilnīgi pārstrādātu tualetes papīru, vai arī nomainot parasto mašīnu pret tādu, kas darbojas ar biodegvielu.

Piedevām filmai "An Inconvenient Truth" Deivida šobrīd producē televīzijas dokumentālo filmu "Too Hot Not To Handle" par globālās sasilšanas turpmākajiem pierādījumiem, kas atbalsta zinātnieku apgalvojumus.

Viņa arī palīdzēja radīt "virtuālo maršu" pret globālo sasilšanu, kuru var atrast internetā www.stopglobalwarming.org.

"An Inconvenient Truth" iznāks DVD šā mēneša beigās.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu