Ceļvedis: Vasarsvētki, ģimenes diena, pasakas modināšana u.c.

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Nedēļas nogale solās būt ne tikai mainīga laika apstākļu ziņā, bet arī daudzveidīga izklaides un kultūras pasākumu piedāvājumā! Valmierā tiek iedobonāta jauna tradīcija - kino-velo festivāls «Kino pedālis», kurā uzstāsies arī pašmāju grupa «Satellites LV», un, protams, hokejs un Eirovīzija mums garantēs izklaidi pie TV ekrāniem.

NOTIKUMI

Kino pedālis

No 13. līdz 15. maijam uz Valmieru un apkārtējiem novadiem aicina pirmais velo-kino festivāls «Kino pedālis». Bagātīgā festivāla programma piedāvās izbaudīt riteņbraukšanu neparastā duetā ar kino.

Miera ielas radošajā kvartālā - «Miera ielas Vasarsvētki»

Foto: Mārtiņš Otto/TVNET

Dzīvnieku ģimeņu dienas Zoo

Foto: Kaspars Meinerts

Pasakas modināšanas svētki

Foto: publicitātes

«Lupatiņi» priecēs mazos rīdziniekus Ģimenes dienā kinoteātrī «Splendid Palace»

Foto: publicitātes

KONCERTI

Dzintaru koncertzālē džeza zvaigznes Sāras Makenzijas kvartets

Foto: publicitātes

Ar divu dienu festivālu atzīmēs «Melnās piektdienas» desmitgadi

13. un 14. maijā ar smago mūziku, hokeju un grila ballīti tiks atzīmēti desmit gadi, kopš durvis vēris vienīgais specializētais smagās mūzikas klubs Latvijā «Melnā piektdiena».

Mežotnes pils sezonas atklāšana

Foto: publicitātes

cafe Leningrad: Bolzen Höxter un 2tie

Piektdien, 13. maijā 21:00 regeju un citu labu, lustīgu mūziku piedāvās apvienība 2tie. Dalībnieki teic, ka grupa tika radīta milzīgā un jautrā juceklī, troksnī gandrīz pārspējot ceļojošo cirku, kas jau pāris dienas bija apmeties pretī pāri ielai. Visi grupas biedri ir savdabīgi, katram ir personīgā rozīnīte, ko varbūt dažs labs jau ir paspējis apēst sava garā mūža laikā, bet iekšā noteikti tā kaut kur vēl ir.

Sestdien, 14. maijā 21:00 viesi no Vācijas Bolzen Höxter. Tā ir piecu mūziķu apvienība, kas jau vienpadsmit gadus izklaidē ļaudis ar tādu žanru kā rock, punk, ska un indie apvienojumu. Viņu mūzika ir dinamiska, enerģiska un skaļa, dziesmas vācu valodā un ar nelielu absurda piesitienu.

Paralēli gan šīs, gan arī nākamās nedēļas laikā kopā skatīsimies pasaules čempionātu hokejā uz lielā ekrāna, lai cītīgi sekotu līdzi un atbalstītu Latvijas komandu, kā arī nepalaistu garām citas nozīmīgas un interesantas spēles. Lai hokejs nekļūtu par daiļslidošanu, piedāvājumā dažādu veidu alus katrai gaumei.

IZRĀDES

Rīgā notiks izrāde «Under The Skin»

Foto: publicitātes

O’Nīla «Mīla zem gobām»

Latvijas Nacionālā teātra LMT Jaunajā zālē top amerikāņu dramaturga, Nobela prēmijas laureāta Jūdžina O’Nīla «Mīla zem gobām». Režisors Edmunds Freibergs. Pirmizrāde 13.maijā. Izrādes režisors Edmunds Freibergs: «Šis ir stāsts par māju; par ģimeni, kurā vienmēr trūcis mīlestības un siltuma, par dzīvi, kas ziedota «lielajai idejai», noliedzot visu cilvēcisko un sakropļojot mājas iemītnieku dzīves. Un tad pienāk brīdis, kad šajā «aukstajā» mājā ienāk MĪLESTĪBA… brīdis, kad meklējama atbilde uz jautājumu par cilvēka dzīves patiesajām un iluzorajām vērtībām.» «Mīla zem gobām» ir mīlasstāsts, kas risinās Amerikas ziemeļaustrumos, akmeņainajā Efraima Kebota fermā. Tā ir vieta, no kuras gribas bēgt uz Kaliforniju pēc saules un zelta, bet kurā Kebota jaunākais dēls tomēr piedzīvo mīlestību. Bet... sieviete, kuru Ebins Kebots iekāro un kura iemīlas viņā, ir tēva jaunā sieva. Pasaules klasikas šedevrā samanāmas gan bibliskas, gan autobiogrāfiskas asociācijas, un vienlaikus tajā ir kaut kas latvisks – zeme, kurai cilvēks spiests kalpot, un kaislība, kas maina cilvēku. Lomās: Ģirts Jakovļevs, Jānis Vimba, Jānis Āmanis, Evija Skulte un Mārcis Maņjakovs.

Daugavpils teātra viesizrādes Latvijas Nacionālajā teātrī

15.maijā plkst. 12.00 Daugavpils teātris atgriezīsies ar krāšņu mūziklu bērniem latviešu valodā «Leo - mazais lauva» (rež. O. Šapošņikovs). Mūzikla pamatā izmantota F. Tappera pasaka «Leo - mazais lauva», kura tiek izstāstīta galvu reibinošu deju un triku, mūsdienīgu mūzikas ritmu un spilgtu krāsu valodā. Šis stāsts ir par lauvēnu, kurš dodas uz džungļiem mācīties no citiem zvēriem lietas, kas katram var dzīvē noderēt, - godīgumu, drosmi, pieticību, cieņu pret vecākiem un citas noderīgas īpašības. Pērn šī izrāde guva atzinību arī kritiķu vidū un tika nominēta «Spēlmaņu nakts» balvai kā gada izrāde bērniem vai pusaudžiem un par kostīmiem kategorijā «Gada kostīmu vai grima mākslinieks».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu