Justs iekļūst Eirovīzijas lielajā finālā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šovakar, 12. maijā, Latvijas Televīzijas rīkotā autoru un izpildītāju konkursa «Supernova 2016» uzvarētājs un Latvijas pārstāvis starptautiskajā Eirovīzijas dziesmu konkursā Justs Sirmais kāpa uz lielās «Globe Arena» skatuves Zviedrijā, Stokholmā, lai pirmais 17 valstu konkurencē cīnītos par vietu Eirovīzijas lielajā finālā. Un šo cīņu viņš izcīnīja! «Heartbeat» dzirdēsim vēl vismaz vienu reizi 14. maijā lielajā finālā. Finālā iekļuva arī lietuvieši. Apsveicam!

Justs 2. pusfinālā sacentās ar dalībniekiem no Albānijas, Austrālijas, Baltkrievijas, Beļģijas, Bulgārijas, Dānijas, Maķedonijas, Gruzijas, Īrijas, Izraēlas, Lietuvas, Norvēģijas, Polijas, Serbijas, Slovēnijas, Šveices un Ukrainas.

No pirmā pusfināla tālāk tika Armēnijas, Austrijas, Azerbaidžānas, Čehijas, Horvātijas, Kipras, Krievijas, Maltas, Nīderlandes un Ungārijas pārstāvji. Viņiem pievienosies Zviedrijas un «lielā piecnieka» – Vācijas, Francijas, Lielbritānijas, Spānijas un Itālijas – dalībnieki.

Lielais fināls būs skatāms 14. maijā pulksten 22 LTV1.

Justs Sirmais Stokholmā
Justs Sirmais Stokholmā Foto: Vyacheslav Prokofyev/TASS/Scanpix

Finālā par vienu no favorītiem tiek uzskatīts Krievijas dziedātājs Sergejs Lazarevs – viņš ar Filipa Kirkorova atbalstu konkursam sagatavojis tehniski sarežģītāko, vizuāli iespaidīgāko priekšnesumu, kura stilistiku ietekmējis pagājušā gada uzvarētāja Monsa Zelmerlēva šovs. Starp citu, Lazarevs ir pirmā Jūrmalā notikušā konkursa «Jaunais vilnis» (2002) uzvarētājs. Jaunajā vilnī 2009. gadā piedalījās arī Ukrainas tatāriete Džamala (dzimusi Kirgīzijā, viņai ir Krimas tatāru un armēņu saknes).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu