Pirmdien: Vai adoptēt bērnu ir moderni?

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Piecu bērnu audžumāte Aina pati augusi bērnunamā, taču nekad nav gribējusi tikt adoptēta. Atraktīvā Anita stāsta par bērnu, kuru dzemdējusi Siandra – infantilā čigāniete, kura reiz pie Dāvida izraisīja plašu rezonansi! Elita Drāke uzskata, ka bērni izvēlas vecākus, nevis otrādi.

Atraktīvā Aina, kura pati augusi bērnunamā, nekad nebija iedomājusies, ka gribētu adoptēt bērnu, kur nu vēl piecus! Taču liktenis piespēlēja situāciju, kad viņas alkoholiķei māsīcai piedzima bērns... (Stāsts par to, kā viņš nāca pasaulē, ir neticams!)

Ainas vecāki savus bērnus atdeva bērnunamā – māte bijusi rūdīta komuniste, bet tēvs leģionārs, tāpēc drošības labad no mazuļiem atteikušies. Aina stāsta, ka neviens no viņas brāļiem un māsām nav ticis adoptēts. Viņa atzīst, ka bērnunams ir cietums, taču pati nekad nav vēlējusies nokļūt audžuģimenē...

Sieviete atklāj pat šokējošus faktus par dzīvi bērnunamā, par to, kā gājusi izvēlēties adoptējamo..

Anita, kuru atceramies no skandalozā raidījuma par bezpajumtnieci Siandru, nu audzina Robertu – Siandras puiku. Viņa stāsta, ka mātes instinkts Siandrai nepiemīt ne tik, cik melns aiz naga, turklāt Siandra sākusi nopietni lietot alkoholu.

Anita uzskata, ka tad, ja sieviete kaut reizi ir dzemdējusi, mātes instinkts saglabājas – tieši tas lika viņai saprast, ka Robertam jāaug pie Anitas.

Interesantā Elita Drāke Dāvidam uztic savas raizes par adopcijas popularitāti, proti, Elita uzskata, ka latviešu bērnus nedrīkst ļaut adoptēt ārzemniekiem, jo latvietim jāaug Latvijā. Viņa arīdzan satraucas par adopcijas izplatību slavenu cilvēku vidū - mūsdienās tas esot visprastākais PR gājiens...

Jānis Veinbergs no Bērnu un ģimenes lietu ministrijas stāsta, ka patlaban mūsu valstī ir 1315 adoptējamu bērnu. Diemžēl vairākums – 1000 cilvēku – vairs nav tik pieprasītajā zīdaiņa vecumā, bet gan jau 10-18 gadu veci, un šis fakts ir galvenais iemesls, kādēļ viņiem ir maz cerību tikt audžuģimenē... Tieši tādēļ viņš atbalsta latviešu bērnu nokļūšanu ārzemēs, jo ārvalstu pilsoņi nav strikti un mēdz izvēlēties jauno ģimenes locekli, balstoties uz sajūtām, nevis vecuma cenzu...

Tiekamies Dāvida bēniņos pl. 22.00 TV5!

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu