Hokeja līdzjutēji Maskavas ČBK slīcina bēdas par valstsvienības neveiksmi

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas hokeja izlases līdzjutēju pulks pasaules čempionātā Maskavā kļuvis kuplāks: pirmajās trīs spēlēs Leonīda Beresņeva vadīto komandu Krievijas galvaspilsētā atbalstīja ap 500 Latvijas izlases fanu, bet trešdien viņu skaits bija aptuveni trīskāršojies.

Kā ierasts, arī šogad līdzjutējiem ir sagādāta iespēja pēc spēles svinības turpināt tā dēvētajā Latvijas hokeja līdzjutēju krogā, kuru organizē tūrisma kompānija «TravelArt» sadarbībā ar literāri muzikālo klubu «Četri Balti Krekli» (ČBK). Pirmā vakarēšana «Maskavas Četros Baltos Kreklos», kas atrodas Izmailovas viesnīcu kompleksā, Maskavā, notika pēc spēles ar Krieviju, taču tad vēl iestādījumu, kas mājvietu atradis rokklubā, apmeklēja salīdzinoši neliels līdzjutēju skaits. Otrs mūzikas vakars ar Normunda Jakušonoka un Valda Blaubuka uzstāšanos notika pēc spēles ar Šveici.

Līdzjutēju bija krietni vairāk, taču tavu bēdu, Latvijas izlase piedzīvoja nu jau ceturto zaudējumu pēc kārtas un šīs sērijas atskaņas bija labi redzamas fanu sejās.

Lai cik aktīvi Jakušonoks ar savu muzikālo partneri aicināja fanus mesties dejās, tomēr deju zāle bija pustukšā.

Toties rokkluba īpašnieki varēja berzēt rokas, jo rinda pie bāra letes bija gara un neizsīkstoša, kur alus un citi grādīgie dzērieni aumaļām lija fanu glāzēs, kuri tādā veidā centās slīcināt savas bēdas par hokeja komandas neveiksmēm.

Vakaram uguntiņu gan piešķīla «Bez tabu» korespondentes Baibas Runces iepriekš izdomāta un realizēta ideja, aicinot fanus vienoties kopīgā dziesmā, piedāvājot izpildīt grupas «Bruģis» populāro dziesmu «Kaija», taču ar hokeja vārdiem.

Līdzjutējiem šāds ierosinājums patika, un arī vakara turpinājums pēc tam bija nedaudz jestrāks, noslēdzoties vien ar pirmajiem rīta gaiļiem.

Līdzjutējiem Maskavā ir paredzētas arī citas organizētas izklaides. Vieni var apmeklēt turpat Izmailovā esošo «Šņabja muzeju», citi ceturtdienas vakarā plāno doties organizētā izbraucienā ar kuģīti pa Maskavas upi.

Lai arī pirms čempionāta bija bažas, ka Krievijas galvaspilsētā fani var iekulties nepatikšanās un konfliktos ar vietējo publiku, dzīvē viss izrādījies daudz citādāk - vietējie ir pretimnākoši un laipni, arī vietējā policija cenšas būt saprotoša, protams, ja vien paši līdzjutēji uzvedas kā cilvēkiem pienākas. Tā kā pagaidām nav ziņu, ka kāds būtu nonācis policistu nagos, tad acīmredzot arī šajā ziņā viss ir kārtībā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu