Nando de Kolo atzīts par Eirolīgas sezonas vērtīgāko spēlētāju

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Mihail Serbin / Sputnik

Krievijas superkluba Maskavas CSKA franču basketbolists Nando de Kolo atzīts par ULEB Eirolīgas 2015./2016. gada sezonas vērtīgāko spēlētāju.

Šajā nedēļas nogalē Berlīnē norisināsies Eirolīgas finālčetrinieka turnīrs, kura pusfinālā CSKA spēkosies ar citu Krievijas komandu Krasnodaras «Lokomotiv-Kubaņ», kamēr Dāvja Bertāna Spānijas vienība tiksies ar Turcijas klubu Stambulas «Fenerbahce».

De Kolo šosezon Eirolīgā aizvadītajos mačos vidēji spēlē nopelnīja 24,0 efektivitātes punktus, kas ir labākais rādītājs līgā.

Tāpat ar vidēji 18,9 punktiem spēlē francūzis bija turnīra rezultatīvākais spēlētājs.

CSKA basketbolists bija piektais precīzākais divpunktu metienu izpildītājs, jo realizēja 93,4% raidījumu. Savukārt no tālienes francūzis iemeta 46,2% metienus, kas bija otrs labākais rādītājs līgā.

Ar 157 izprovocētiem pārkāpumiem viņš šajā rādītājā bija otrs ražīgākais spēlētājs turnīrā.

CSKA komanda vidēji mačā iemeta 90,7 punktus, kas ir trešais visu laiku labākais rezultāts līgas vēsturē.

«Tas ir fantastiski, esmu ļoti laimīgs, saņemot šo balvu pašā labākajā turnīrā. Tomēr nekas vēl nav galā, mums vēl ir divas spēles un ir nepieciešams koncentrēties. Visu sezonu centos komandas labā, un tas ir pats galvenais. Individuālie apbalvojumi ir patīkami, bet pats svarīgākais ir komandas gars. Esmu lepns spēlēt CSKA ar saviem komandas biedriem, kuri mani padara par labāku spēlētāju,» uzsver de Kolo.

Francūzis tika iekļauts arī turnīra simboliskajā piecniekā, kur iekļuva arī viņa komandas biedrs Milošs Teodosičs, Malkolms Delanijs («Lokomotiv-Kubaņ»), Jannis Burusis («Laboral Kutxa») un Jans Veselijs («Fenerbahce»).

Pērn par labāko tika nosaukts «Fenerbahce» serbu spēlētājs Nemanja Bjelica, kurš karjeru turpina Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandā Minesotas «Timberwolves».

Iepriekšējā sezonā turnīrā triumfēja Spānijas klubs Madrides «Real», kas finālā pārspēja Pireju «Olympiacos» no Grieķijas. Savukārt cīņā par trešo vietu CSKA pieveica «Fenerbahce» basketbolistus.

Bertāns kļuvis par pirmo latviešu spēlētāju, kurš iekļuvis Eirolīgas finālsacensībās, kopš to 16 gadus organizē Eiropas Basketbola līgu savienība (ULEB). Tāpat viņš ir vien otrais latvietis izslēgšanas sacensībās, sekojot Jānim Blūmam, kurš 2012.gadā ar citu Spānijas komandu Bilbao «Gescrap Bizkaia» zaudēja ceturtdaļfinālā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu