Arēnā Rīga DJ Pols Okenfolds (12)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

2.decembrī Arēnā Rīga gaidāms ievērojams notikums deju mūzikas cienītājiem – Latvijā viesosies leģendārais dīdžejs, producents un elektroniskās mūzikas pionieris Pols Okenfolds (Paul Oakenfold)!

Biļešu iepriekšpārdošana sākusies jau no 5.oktobra. Vēlāk tās iespējams iegādāties "Biļešu servisa" kasēs un internetā www.bilesuserviss.lv.

Pietiek minēt vien dažus faktus, kas rotā Pola Okenfolda biogrāfiju, lai raksturotu viņa darbības vērienu: - Viņš remiksējis visslavenāko grupu un dziedātāju skaņdarbus – sākot ar Madonnu, Elvisu Presliju un The Cure, beidzot ar Massive Attack, Džastinu Timberleiku un Snoop Dogg.

- Viņš ir pirmais elektroniskās mūzikas pārstāvis, kas iekļauts Ginesa rekordu grāmatā kā pasaulē labākais dīdžejs.

- Viņš spēlējis gan uz Glastonberijas galvenās skatuves, gan uz Lielā Ķīnas mūra.

- 2003. gadā Pols Okenfolds no Anglijas karalienes Elizabetes rokām saņēma balvu "Deju mūzikas pionieris" prestižās ceremonijas „Nācijas pionieri” ietvaros.

- Viņa remiksu izlase „Another World” ASV vien izpārdota vairāk nekā 500 000 eksemplāru, padarot to par vislabāk pārdoto DJ izlasi pasaulē.

Bez visa tā Okenfolds savulaik strādājis par grupas Beastie Boys aģentu, devies koncerttūrē kopā ar grupu U2, kā arī ir nodibinājis vienu no veiksmīgākajām deju mūzikas ierakstu izdevniecībām pasaulē – "Perfecto". Un arī tas vēl nav viss.

Jau krietnu laiku Pola Okenfolda vārds ir viens no nozīmīgākajiem mūsdienu klubu kultūrā. Pat tie, kas neorientējas elektroniskās mūzikas norisēs, noteikti dzirdējuši Okenfolda mūziku vairāku mega zīmolu (tādu kā „Coca-Cola”, „Toyota”, „Motorolla” vai „Saab”) televīzijas reklāmās, nerunājot nemaz par filmām „Swordfish”, „Planet Of The Apes” vai „The Matrix Reloaded”, kurās arī dzirdami Okenfolda radītie skaņdarbi...

Viņa debijas albums „Bunkka”, kurā iekļauti tādi hiti kā „Ready Steady Go” un arī Latvijas topu virsotnēs savulaik pabijušais, grupas „Crazy Town” vokālista Šiftija Šelšoka iedziedātais „Starry Eyed Surprise”, tika izdots 2002.gadā un sasniedza zelta statusu. Jaunākais albums „A Lively Mind”, kurā dzirdamas 12 Okenfolda komponētas dziesmas, kurām interesantus akcentus piešķir vesela megapopulāru balsu buķete, iznācis 2006.gadā.

Kādā no intervijām Okenfolds bildis: „Nez vai jūs vēlētos dzirdēt mani dziedam.” Iespējams, tieši tādēļ viņa dziesmās skan tik dažādu mūzikas žanru zvaigžņu vokāli. Starp tiem var minēt kaut vai Nelliju Furtado, Tricky, Farelu Viljamsu, Ice Cube... Vienu no pēdējiem singliem „Faster Kill Pussycat” iedziedājusi aktrise Britānija Mērfija.

Šobrīd Pols Okenfolds turpina strādāt kā dīdžejs, vienlaikus top mūzika filmām un vairāku pasaules mūzikas zvaigžņu daiļrades remiksi. Faniem par prieku Polam Okenfoldam tomēr atrodas laiks, lai dotos koncerttūrēs. Pirmo reizi arī Latvijā kvalitatīvas deju mūzikas cienītāji savām acīm varēs skatīt iespaidīgo Pola Okenfolda uzstāšanos, kas sajūsminājusi tūkstošiem cilvēku neskaitāmos pasaules klubos un uz visdažādākajām skatuvēm! Spriežot vien pēc tehnisko prasību uzskaitījuma, kas jau iesniegts koncerta organizatoriem, šovs būs grandiozs. Nepalaidiet garām!

Komentāri (12)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu