Lēnākais ceļš uz Rio: zvaigžņu lietus, roņu šovs, iespaidīgais saullēkts un saulriets

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānšāviņš

Kārlis Bardelis un Gints Barkovskis no «Bored of Borders» 4. maijā ar airu laivu no Namībijas (Luderitz ostas) sāka ceļu pāri Atlantijas okeānam uz 6000 km tālo Brazīliju, Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm. Okeānā viņi pavadījuši astoņas pilnas dienas, veicot aptuveni 550 km garu distanci. Pagaidām puiši iet grafika robežās, sarunā ar TVNET pastāstīja Kārlis.

«Pirmā nedēļa ir veiksmīgi noairēta. Ceļu sākām ļoti svinīgi Luderitz ostā, kur bija sanākuši vietējie interesenti, pārstāvji no pilsētas domes.

Pirmās desmit stundas bija kā maratons, kad airējām divatā, lai pēc iespējas ātrāk tiktu tālāk no krasta. Pēc tam pārslēdzāmies uz divu stundu režīmu, airējot pārmaiņus,» izmantojot satelīttelefonu, sarunā klāstīja Kārlis Bardelis.

Viņš pastāstīja, ka organisms pamazām pielāgojies divu stundu režīmam - divas airē, tikpat atpūta. Ceļā puišus pavadījuši roņi, kuri no rītiem ceļotājiem sarīkojuši dažādus trikus.

«Interesanti ir naktī, kad okeānā spīd aļģes.

Pa dienu, uzlādējoties ar saules gaismu, naktī ar airiem šļakstot ūdeni, apkārt mūsu laivai spīd tādi kā gaismas graudiņi, kā krāsainas lampiņas.

Lai arī esam krietnu gabalu no krasta, šeit ir visādi putni, kas nāk mūs apciemot. Droši vien burātāji tos pabaro ar cepumiem, tādēļ seko mūsu laivai,» iespaidos dalās Kārlis.

Puišiem katru rītu ir iespēja vērot iespaidīgu saullēktu un saulrietu.

«Tas ir ārpus jebkuras konkurences. Skatāmies uz to vaļā mutēm un vienkārši kaifojam. Tādus saullēktus un saulrietus reti gadījies redzēt.

Savukārt naktī zvaigznes mums rāda virzienu, kas ved uz dienvidu pusi. Pāri mums stiepjas Piena Ceļš. Airējam cauri tādai kā zvaigžņu alejai. Katru nakti ir zvaigžņu lietus. Jau sāk aptrūkties vēlēšanos (smejas). Tik daudz zvaigžņu nokrīt, ka nav iespējams saskaitīt.»

Kārļa Bardeļa un Ginta Barkovska atrašanās vieta
Kārļa Bardeļa un Ginta Barkovska atrašanās vieta Foto: ekrānšāviņš

Airētāji iet pēc sākotnēji iedomātā maršruta un pagaidām viss rit pēc plāna. Apkārtējie zvejas kuģi, puišiem brauc ar līkumu. Tie, sazinoties savā starpā, brīdinājuši cits citu par okeānā esošu airu laivu. «Paši nekādus signālus neesam devuši, bet visi kuģi mums apkārt dodas ar līkumu. Tālāk okeānā tā vairs nebūs. Ir naktis, kad skatiena attālumā ir kāds kuģis, bet šobrīd ir krietni attālinājušies. Katru dienu gan tos neredzam.

Sauszemi mēs neesam redzējuši kopš pirmās dienas, pēc noairētām kādām desmit, divpadsmit stundām,» pastāstīja Kārlis Bardelis.

Gints Barkovskis laivā iekārtojis makšķerēšanas aprīkojumu. «Varbūt izdosies ko nomakšķerēt. Pašreiz gan vēl ne, bet kādā brīdī ir plānā to darīt,» teica Kārlis.

Ar Kārli norunājām sazvanīties pēc nedēļas. Viņš padalīsies iespaidos, ko piedzīvojis tajā laikā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu