«Rīgas ritmi» piedāvā: duets Mišels Pipokinja un Kaine Kavalkanče

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Festivāls «Rīgas ritmi» 1. jūlijā Rīgas Kongresu namā piedāvās koncertu, kurā uzstāsies jauno un daudzsološo mākslinieku duets, kurā Mišels Pipokinja (Michael Pipoquinha) demonstrēs savu basa spēles virtuozitāti, bet Kaine Kavalkanče (Caina Cavalcante) - ģitāras, informēja festivāla sabiedrisko attiecību vadītāja Lelde Zaķe.

Jaunais basa virtuozs Pipokinja savu talantu plašākai publikai sācis demonstrēt 13 gadu vecumā, publicējot savus video «YouTube». Mūziķis basa spēli apguvis pašmācības ceļā, kas vēl jo vairāk liek klausītājam apbrīnot viņa muzikalitāti un tehnisko spēju bezgalību.

Sākumā viņš spēlējis ģitāru un mācījies, klausoties tādus ģitāras virtuozus kā Pets Metīnī un Džo Pass. Ģitārspēles pamats ļāvis mūziķim basa spēlē apvienot harmoniju ar basa līniju, tādējādi radot savu unikālo, brazīlisko skanējumu.

Līdzīgi kā Pipokinja, arī Kavalkanče savu mūzikas ceļu sācis agrā bērnībā - septiņu gadu vecumā. Deviņos gados viņu jau dēvēja par jauno ģitāras brīnumbērnu. Ģitāras spēli apguvis Rodžera Žales vadībā, kurš arī iedrošināja jauno mākslinieku piedalīties dažādos konkursos. Tā, piemēram, 2000.gadā desmit gadus vecais mūziķis uzvarējis ceturtajā starptautiskajā ģitāristu konkursā «Musicalis» Sanpaulu, bet 2001.gadā ierakstījis savu pirmo albumu «Morador do Mato».

Abi mūziķi ar klausītājiem tiksies gan koncertā Rīgas Kongresu namā 1. jūlijā plkst.19, gan arī meistarklasēs dienu iepriekš Latvijas Radio 1. studijā.

Biļetes uz gaidāmo koncertu var iegādāties «Biļešu paradīzes» tirdzniecības vietās.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu