t.A.T.u. atbild Komi invalīdiem (9)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Jau vakar ziņojām, ka Komi apgabala cilvēktiesību pārstāvis Leonīds Vokujevs sagatavojis iesniegumu Maskavas prokuratūrai par invalīdu cieņas un goda aizskaršanu. Vainīgās - t.A.T.u. meitenes.

Vietējie invalīdi ir apvainojušies uz Ļenu un Juļu jeb t.A.T.u. par tiem tekstiņiem, kas uzdrukāti uz albuma "Ļuģi-invaļidi" vāciņa. Tas esot publisks apvainojums cilvēkiem ar īpašām vajadzībām.

Visa cita starpā uz albuma rakstīts: "Ļuģi-invaļidi nezina, ko nozīmē būt cilvēkiem. Viņi ir pakaļdarinājums pēc cilvēka šablona. Viņi nedzīvo, bet funkcionē. Viņu darbības nosaka mehānikas principi, kā arī cietsirdība, muļķība, alkatība un nekrietnība."

Lūk, ko par šo skandālu saka pašas meitenes:

"Ziniet, kad mēs rakstījām albumu un veidojām tā koncepciju, mēs vienā brīdī iedomājāmies, vai tas nebūs nedaudz aizvainojoši šādiem cilvēkiem ar fiziskām nepilnībām," komentē Jūlija Volkova. "Mēs šādu iespēju centāmies nepieļaut un speciāli uzrakstījām šo "cilvēku-invalīdu" raksturojumu. Protams, ka runa ir par dvēseliskiem invalīdiem. Citādi saprast šo tekstu un dziesmu vārdus, manuprāt, nevar."

Volkovai piebalso arī Ļena: "Starp citu, pats vārds "invalīds", lietots attiecībā uz cilvēkiem ar fiziskām nepilnībām, nav mums pieņemams - tas ir rupji un pazemojoši."

Komentāri (9)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu