Jau šonedēļ pirmais velo-kino festivāls «Kino pedālis»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Artūrs Krūmiņš

Jau šonedēļ, no 13. līdz 15. maijam uz Valmieru un apkārtējiem novadiem aicina pirmais velo-kino festivāls «Kino pedālis». Bagātīgā festivāla programma piedāvās izbaudīt riteņbraukšanu neparastā duetā ar kino.

Festivāls vienlaikus norisināsies Valmierā un Kocēnu, Burtnieku novadā. Plašajā programmā aktivitātes savai gaumei un varēšanai atradīs kā lieli, tā mazi un gan rūdīti, gan mazāk pieredzējuši pedāļu minēji.

13. maijs – kino nakts

Piektdien, 13.maijā, festivālu «Kino pedālis» atklās kino nakts ar filmām par velo tēmu septiņos neparastos kinoteātros, uz kuriem doties ar divriteni. Festivāla kinoteātri būs Valmieras Kultūras centrs, kino «Gaisma» un Tautas Harmonijas centrs Valmierā, Kokmuižas alus pagrabs Kocēnos, atpūtas kompleksa «Avoti» BMX Slavas zāle Burtnieku novadā, «Siltumnīca» Beverīnas novadā, kā arī pagaidām vēl viens slepens kinoteātris tuvējā apkārtnē, kurš tiks atklāts festivāla rītā.

Kino nakts seansos būs iespēja skatīt daudz dažādu filmu – «Rīgas kungi» (2015, Adriana Roze, Latvija), «Skola Murjāņi» (2015, Ivars Zviedris, Latvija), «Pazust Latgalē» (2015, Gusts Ošmucnieks, Latvija), «Pulksteņmeistars» (2015, Aldis Šenbergs, Latvija), «Randiņš Belevilā» (Les Triplettes de Belleville, 2002, Sylvain Chomet, Francija), «Velosophers» (2013, Jaan Tootsen, Igaunija), «Sister session» (2012, Brett Astrid Vomma, Igaunija), «Your body powered» (2015, Priit Palumaa, Igaunija), kā arī vēl astoņas filmas festivāla konkursa skatē, no kurām viena pēc žūrijas un skatītāju vērtējuma saņems 500 eiro balvu.

14. maijs – velo brauciens, bazārs un vakara burziņš

Sestdien, 14.maijā, gaidāms festivāla centrālais notikums – velo brauciens trīs maršrutos – «Ģimeņu pedālis» (ap 9 km), «Puspedālis» (ap 15 km) vai «Dižpedālis» (ap 35 km). Pirmo reizi Latvijā maršruti būs veicami ar īpaši radītas mobilās aplikācijas palīdzību, kas reizē būs gan gids un maršrutu karte, gan interaktīva spēle, kas izvizinās pa Valmieras un novadu skaistākajam vietām, bet lielākajās pieturvietās dalībniekus gaidīs dažādas aktivitātes un pārsteigumi. Spēlē sakrātos punktus finišā dalībnieki varēs samainīt pret festivāla suvenīriem. Turklāt bez kino arī neiztikt! Maršrutus bagātinās ar kino saistītas pieturvietas, un velo brauciena laikā pirmā festivāla krusttēva, režisora Ivara Zviedra vadībā tiks radīta arī kāda jauna kino performance.

Visas dienas garumā sestdien Valmieras centrā notiks arī velo bazārs, vienkopus pulcinot dažādus velo jomas pārstāvjus. Būs iespēja izmēģināt velo polo kopā ar «Riga Bike Polo», satikt «Latvijas Downhill asociācijas» un «Par BMX» kustības braucējus, ieeļļot savu divriteni ar «Prolong» smēriem, iegadāties velo aprīkojumu un dažādus aksesuārus no «Raval», «Veikals Eži», «Velo Sock» un dizaina kreklus no «ZiGaZi». Bērniem būs iespēja piedalīties «Dip Dap» līdzsvara riteņu čempionātā un mīties «Speed up bike» aktivitātēs. Līdzās iekārtotā filmēšanas laukumā ikvienam būs iespēja iemūžināt sevi arī «Dzīvajā bildē» kopā ar uzticamo divriteni.

Pēc velo brauciena finiša un rosīšanās bazārā sestdienas vakarā Valmieras centru pieskandinās «Kino Pedāļa» finiša burziņš. Lielajā loterijā kādu dalībnieku ar laimīgo lozi iepriecinās jauns divritenis no «Veikals Eži», kā arī loterijā daudz citu vērtīgu balvu no «Dip Dap», «Parvalks.lv», «Rain:is», Vidzemes Augstskolas, Gaujas tramvaja, Valmiermuižas alus darītavas, Valmieras Drāmas teātra, «Cido», «Raval», «ZiGaZi», «Straight outta Valmiera» un citiem atbalstītājiem.

Par festivāla sajūtu «Kino Pedālis» vakara burziņā rūpēsies Kārlis Kazāks ar «Velomūziku», improvizācijas teātris «Spiediens» un grupa «Satellites LV».

"Satellites LV" (no kreisās: Toms Ostrovskis, Mareks Ameriks, Jānis Žilde, Ervings Znotiņš, Edgars Žilde)
"Satellites LV" (no kreisās: Toms Ostrovskis, Mareks Ameriks, Jānis Žilde, Ervings Znotiņš, Edgars Žilde) Foto: Artūrs Krūmiņš

15. maijs – velo brokastis

Svētdien, 15.maijā, «Kino pedālis» aicinās nesteidzīgi ripot uz vēlajām velo brokastīm Valmiermuižā. Klētī, līdzās Valmiermuižas alus darītavai, festivāla dalībniekus sagaidīs īpašs brokastu piedāvājums, bagātīgi klāts galds un veselīgi atspirdzinājumi. Netrūks arī kino un kopīga atskatīšanās uz festivāla priekiem «Kino Pedālis» retrospekcijā.

Programma

13.MAIJS

19:00 – 19:20 Festivāla atklāšana (pie Valmieras Kultūras centra)

19:20 – 01:00 Kino nakts 7 kinoteātros

• Valmieras Kultūras centrs

• Kino «Gaisma»

• Tautas Harmonijas centrs

• «Avoti» BMX Slavas zāle

• «Siltumnīca»

• Kokmuižas alus pagrabs

14.MAIJS

11:00 – 12:00 Otrās dienas atklāšana un pulcēšanās velo braucienam (pie Kultūras centra)

11:00 – 19:00 Velo bazārs, velo polo un «dzīvo bilžu» filmēšana (pie Kultūras centra)

12:00 – 18:00 Velo brauciens 3 maršrutos (Valmierā un apkārtējos novados)

• Ģimeņu pedālis (9 km)

• Puspedālis (15 km)

• Dižpedālis (35 km)

17:00 – 17:30 «Dip Dap» čempionāts bērniem (pie Kultūras centra)

19:00 – 22:00 Finiša burziņš (pie Kultūras centra)

• Loterija

• Kārlis Kazāks - Velomūzika

• Filmu konkursa apbalvošana

• Improvizācijas teātris «Spiediens»

• Grupa «Satellites LV»

15.MAIJS

11:00 – 15:00 Vēlas velo brokastis (Valmiermuižas klētī)

• Brokastis un degustācijas

• Radošās darbnīcas un izklaides

• «Kino Pedālis» retrospekcija

Noderīgi dalībniekiem

Dalībnieku ērtākai nokļūšanai uz festivālu kopā ar divriteni, sadarbībā ar AS «Pasažieru vilciens» maršrutā Rīga – Valmiera vairākos vilcienu reisos kursēs papildu vagoni. Dalībnieku priekam arī visas trīs dienas Valmieras uzņēmumos – kafejnīcā «Jauna Saule», restorānos «Parks» un «Rātes Vārti», viesnīcā «Wolmar», kempingā «Avoti» – patīkamas atlaides, uzrādot festivāla aproci.

«Kino pedālis» Facebook lapā ir iespēja pieteikties «Braucam kopā!» transportam un uzmeklēt «Nakšņo pie manis!» iespējas valmieriešu mājās, kas labprāt izmitinās festivāla dalībniekus no citām pilsētām. Turklāt, lai dalība festivālā visiem nestu prieku, festivāla rīkotāji aicina parūpēties par drošību uz ceļa, kā arī atcerēties uzlādēt bateriju un aktivizēt internetu savā telefonā sestdienas velo brauciena spēlei!

Pasākumu rīko aktīvā tūrisma centrs «Eži» ciešā sadarbībā ar Valmieras pilsētas pašvaldību, Kocēnu novada pašvaldību, Burtnieku novada pašvaldību un Valmiermuižas alus darītavu.

www.kinopedalis.lv

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu