Valters Vangerīns "Jēzus" (4)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kas īsti ir Jēzus? Kā skaidrot viņa noslēpumaino piedzimšanu, kārdināšanu tuksnesī, brīnumainās dziedināšanas?

Pirmā gadsimta Palestīnā ap Jēzu no Nācaretes vijas neskaitāmas cerības un sapņi. Vai viņš vedīs jūdus pretī uzvarai pār romiešu apspiedējiem? Vai viņš tiešām ir Pestītājs, par kuru runājuši pravieši? Jēzus nepakļaujas vispārējai sajūsmai un iet savu ceļu. Lai gan Mariju moka bailes par dēla likteni, Jēzus dodas uz Jeruzālemi, kur viņu gaida nenovēršama sadursme...

Amerikāņu teologs, literatūrzinātnieks un literāts Valters Vangerīns, bestsellera "The Book of God" autors, radījis sarežģītu un interesantu personāžu apdzīvotu pasauli, kas ir gan vēsturiski precīza, gan mūsdienīga. Nemirstīgais stāsts par Jēzu no Nācaretes nekad nav bijis tik aizraujošs. Šogad romāns Jēzus ir saņēmis Zelta godalgu kristīgo romānu kategorijā ikgadējā Kristīgo raidorganizāciju padomes mediju balvu piešķiršanā Amerikā. Tiesneši grāmatu uzslavēja: “Šis ir episks romāns, viegli lasāms, stilā pasaulīgs un asociatīvi sarakstīts. Vissvarīgākais, ka to var dot rūdītākajiem skeptiķiem un var sagaidīt reakciju.”

Valtera Vangerīna daiļrade ir ļoti daudzveidīga ― viņš rakstījis romānus, grāmatas bērniem, dzeju, īsos stāstus un teoloģiskus apcerējumus. Romāns "The Book of the Dun Cow" (1978) ieguva Amerikas Valsts prēmiju literatūrā un kļuva par laikraksta "New York Times" gada grāmatu. "The Book of God" (1996) guvusi atzinību visā pasaulē un tulkota vairāk nekā divpadsmit valodās. Arī pārējām Vangerīna grāmatām, tostarp ― "Paul" (2000) un "Ragman and Other Cries of Faith" (2004) ―, piešķirti dažādi apbalvojumi.

No angļu valodas tulkojusi Elita Siliņa.

Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu