Mitsubishi degvielas patēriņu «viltojis» gandrīz visiem Japānas modeļos

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Japānas autobūves uzņēmums «Mitsubishi Motors Corp.» nepiemērotu degvielas ekonomijas testēšanas metodi izmantojis gandrīz katram modelim, kuru tas pārdevis Japānā pēdējos 25 gados, trešdien vēsta laikraksts «Asahi».

Laikraksts norāda, ka kopš 1991.gada ietekmēti vairāki desmiti Japānā pārdotu automašīnu modeļu, tostarp sedani un tādi vieglie apvidus automobiļi kā populārais «Pajero» modelis.

Tāpat «Asahi» raksta, ka «Mitsubishi» veiktos atkārtotos testos atklāts, ka uzņēmums atsevišķu automašīnu degvielas ekonomijas rādītājus pārspīlējis pat par 15%.

Kā vēstīts, «Mitsubishi» aprīlī atzina, ka tas gadiem izmantojis nepiemērotu degvielas ekonomijas testēšanas metodi, un pagaidām nenosaukti darbinieki manipulējuši ar datiem, lai padarītu atsevišķu automašīnu degvielas patēriņu krietni taupīgāku, nekā tas ir patiesībā.

Līdz šim kompānija apstiprinājusi, ka šis skandāls aptvēris četrus modeļus un vairāk nekā 600 000 automašīnu, no kurām visas pārdotas Japānā.

Vienlaikus «Mitsubishi» brīdinājis, ka ietekmēto automobiļu skaits, visticamāk, pieaugs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu