Komi apgabala invalīdi sūdzēs tiesā t.A.T.u. (21)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Komi apgabala cilvēktiesību pārstāvis Leonīds Vokujevs sagatavojis iesniegumu Maskavas prokuratūrai par invalīdu cieņas un goda aizskaršanu. Vainīgās esot t.A.T.u. meitenes.

Pie Ziemeļurālu kalniem Komi apgabalā, kur ir viena no pēdējām vietām Eiropā, kur vēl iespējams redzēt pirmatnējos boreālos mežus, dzīvo skarbi ļaudis. Tā, lūk, vietējie invalīdi ir apvainojušies uz Ļenu un Juļu jeb t.A.T.u. par tiem tekstiņiem, kas uzdrukāti uz albuma "Ļuģi-invaļidi" vāciņa.

Visa cita starpā uz albuma "Ļuģi-invaļidi" vāciņa rakstīts: "Ļuģi-invaļidi nezina, ko nozīmē būt cilvēkiem. Viņi ir pakaļdarinājums pēc cilvēka šablona. Viņi nedzīvo, bet funkcionē. Viņu darbības nosaka mehānikas principi, kā arī cietsirdība, muļķība, alkatība un nekrietnība."

"Ja mēs kvalificējam šo tekstu kā apmelojumu, tad t.A.T.u. var draudēt pat kriminālatbildība," uzskata Vokujevs. "Bet, ja arī šie apmelojumi netiks pierādīti, tad solistēm un producentiem nāksies maksāt sodu par morālo kaitējumu. Viss atkarīgs no tā, kā uz to skatīsies tiesneši. Tiesa, ir arī kāds vainu mīkstinošs apstāklis, proti, tekstos nav minētas konkrētas personas."

Acīmredzot Vokujevs nav neko dzirdējis par radošo iztēli...

Komentāri (21)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu