Karro pretēji sākotnējam plānam šonedēļ vēl neatgriezīsies sacensībās

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Bavo Swijgers, Wilvo Forkrent KTM

Latvijas motokrosa braucējs Matīss Karro, kurš neilgi pirms sezonas guva ceļgala traumu, vēl neatgriezīsies sacensībās un šonedēļ pasaules čempionāta posmā Itālijas «Grand Prix» nestartēs, kaut gan iepriekš bijis tāds plāns, atklāja sportists.

Kā zināms, Karro pērn novembrī noslēdza līgumu ar «24MX Honda» komandu, kuras rindās pēc gada pārtraukuma viņš gatavojās atgriezties pasaules čempionāta MXGP klasē, taču februāra beigās neilgi pirms sezonas sākuma sportists guva ceļgala traumu.

«Sākumā bija plāns startēt, somas jau bija sakrāmētas, tomēr vakar vakarā ar komandu apspriedos, un pēdējā brīdī nolēmām, ka uz Itāliju nedošos. Saudzības nolūkos palikšu mājās un turpināšu trenēties,» pastāstīja Karro, kurš Latvijā strādā ar treneri Andri Bārbalu.

Tāpat sportists pauda prieku, ka Latvijā ir labi laikapstākļi treniņiem, kā arī komanda ir atvedusi tehniku, lai viņš varētu gatavoties sezonai. Karro atzina, ka jūtas labāk, un pauda cerību, ka sacensībās viņš varētu atgriezties aiznākamajā posmā, kas maija beigās notiks Spānijā.

«Lielu paldies jāsaka Raivja Aršauska veselības centram. Beļģijā apmeklēju ārstu, kurš brīnījās par manu kāju, ar kādu amplitūdu tā strādā un kā darbojas muskulis,» sacīja Karro, kurš uz motocikla aprīļa beigās kāpa divus mēnešus pēc krustenisko saišu traumas.

Jau ziņots, ka šosezon pasaules čempionātā aizvadīti septiņi posmi, pēdējais no tiem notika pagājušajā nedēļā Vācijā, kur pēc kārtējā kritiena astoto vietu MX2 klasē ieguva Pauls Jonass, bet 15 pozīcijā ierindojās Roberts Justs.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā pēc Vācijas posma pārliecinošs līderis ar maksimāli iespējamiem 350 punktiem ir Jonasa komandas biedrs «Red Bull KTM Factory Racing» vienībā Džefrijs Herlingss no Nīderlandes. Otrajā vietā ar 270 punktiem nostiprinājies šveicietis Žeremijs Sīvers, bet stabilu trešo vietu ar 218 punktiem saglabā Jonass. Tikmēr Justs sezonas laikā iekrājis 95 punktus un atrodams 13.pozīcijā.

Savukārt prestižajā MXGP klasē pasaules čempionāta kopvērtējumā pēc septiņiem posmiem līderis ar 299 punktiem pērnās sezonas MX2 klases čempions slovēnis Tims Gajsers, astoņus punktus atpaliek francūzis Romēns Fevrs, savukārt trešais ar 263 punktiem ir titulētais itālis Antonio Kairoli.

Iepriekšējā sezonā Karro pārstāvēja Anglijas komandu «MVR-D Honda», ar kuru piedalījās MX2 klasē sacensībās Lielbritānijā un Baltijā, bet sacensībās Latvijā viņš pārstāvēja «MX Moduls» komandu. Pērn pasaules čempionāta posmos Karro nestartēja.

Savukārt 2014.gadā viņš aizvadīja veiksmīgāko sezonu karjerā, jo latviešu braucējs pasaules čempionātā prestižākās MXGP klases kopvērtējumā izcīnīja augsto 13.vietu. Tikmēr Anglijas motokrosa čempionātā Karro pirmo reizi karjerā kļuva par čempionu MX2 klasē.

Karro 2008.gadā kļuva par pasaules junioru čempionu 125 kubikcentimetru klasē. Motobraucējs ir arī deviņkārtējs Latvijas motokrosa čempions dažādās ieskaišu klasēs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu