Aleksejs Širokovs: Veiksme bija kā svari, kuri šoreiz apstājās šveiciešu pusē

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: YURI KADOBNOV / AFP

Koncentrācijas un veiksmes trūkums mača beigās neļāva Latvijas izlasei nosargāt neizšķirtu un mačā pret Šveici pacīnīties par pirmo uzvaru pasaules čempionātā, pēc cīņas savu viedokli pauda valstsvienības uzbrucējs Aleksejs Širokovs, kurš zaudētajā mačā izcēlās ar vieniem gūtiem vārtiem.

«Varbūt koncentrācijas mums beigās pietrūkst. Taisām kaut kādus liekus manevrus, pārāk ātri domājam, un neatliek laika nospēlēt precīzāk,» pēc mača sprieda Širokovs, kurš bija viens no retajiem izlases spēlētājiem, kas pēc mača apstājās pie žurnālistiem, lai sniegtu komentārus.

Hokejists uzskatīja, ka otrā perioda sākumā, kad īsā laikā tika zaudēti trīs vārti, komanda nav nokļuvusi nokdaunā. «Trīs golus īsā laikā ielaidām, bet tikpat īsā laikā arī trīs atguvām. Tāds ir hokejs. Citreiz spēlē 60 minūtes un nevienus vārtus neiemet, bet dažreiz sanāk kā šajā mačā - veiksme viņiem, veiksme mums. Nenolaidās rokas, jo šī spēle ļoti daudz izšķīra. Mačs ar Šveici bija viena no galvenajām cīņām par ceturtdaļfinālu. Pie 0:3 mums nebija ko zaudēt, savācāmies,» maču atcerējās Širokovs.

Viņš trešajā periodā spēja panākt neizšķirtu 4:4, gūstot savus pirmos vārtus izlasē kopš 2013.gada, kad pasaules čempionātā pārspēja Vāciju. Tobrīd Širokovs spēlēja kopā ar Kasparu Daugaviņu un Rodrigo Ābolu.

«Tas bija veiksmes brīdis. Balva par darbu ne tikai man, bet visai komandai, jo visi tos vārtus nopelnījām,» par ceturtajiem vārtiem sacīja spēlētājs. «Pirms gola šveicieši protestēja, bet skatīties uz tiesnešiem un kliegt nav jēgas. Vienā situācijā viņiem palīdzēja, vienā mums. Tiesneši mums atkal deva iespēju spēlēt piecatā pret trijiem, taču otro spēli neiemetām, un tā ir mūsu lielākā problēma, kas ir jārisina.»

«Mēs esam darba komanda, bet ne lielas zvaigznes. Ja visi strādāsim kopā, tad soli pa solim iesim tālāk. Bija jāpieķeras pie ceturtā gola un jānotur, lai dabūtu punktu. Nedomāju, ka mums atspēlēšanās paņēma par daudz spēku, tieši otrādi - tas deva papildu enerģiju. Pietrūka veiksmes, jo tā bija gan viņu, gan mūsu pusē, veiksme staigāja kā svari un beigās palika šveiciešu pusē,» piebilda Širokovs.

Viņš gan uzsvēra, ka izredzes par ceturtdaļfinālu vēl nav zudušas. «Šī bija viena no spēlēm par ceturtdaļfinālu. Nākamajā spēlē jādabū trīs punkti, soli pa solim jāiet uz priekšu. Ir jāsaņemas un jāņem, ko varam paņemt, jo mēs esam darba komanda, kura strādā. Kā ir pēc šādiem zaudējumiem mentāli? Nezinu, kā būs, bet šodien jāizanalizē kļūdas, bet rīt šis mačs jau būs vēsture un vajadzēs gatavoties nākamajām spēlēm,» piebilda pieredzējušais uzbrucējs.

Jau ziņots, ka dramatiskā spēlē, kurā Latvijas hokejisti spēja atspēlēties no 0:3, izšķirošie vārti tika ielaisti 89 minūtes pirms pamatlaika beigām, Latvijai piedzīvojot zaudējumu ar 4:5 (0:0, 3:3, 1:2). Beresņeva vadītajai komandai šī bija ceturtā neveiksme tikpat spēlēs, kas krasi samazināja izredzes iekļūt pasaules čempionāta ceturtdaļfinālā.

Kā vēstīts, tad Latvijas izlase šo čempionātu sāka atzīstami, trīs mačos pret spēcīgiem pretiniekiem gūstot divus punktus. Turnīra pirmajā mačā ar 1:2 papildlaikā tika piedzīvota neveiksme pret Zviedriju, bet pēc tam ar 3:4 pēcspēles metienos nācās piekāpties arī Čehijai. Savukārt pirmdien Latvija ar 0:4 kapitulēja Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa vadītās mājinieces Krievijas priekšā.

Tikmēr 2013.gada pasaules čempionāta sudraba medaļniecei Šveicei šī turnīra sākums bijis grūts. Vispirms tā pirmajā mačā ar 2:3 pēcspēles metienos piekāpās Kazahstānai, bet pēc tam ar 3:4 pagarinājumā atzina arī Norvēģijas pārākumu. Visbeidzot otrdien šveicieši izglābās no zaudējuma pret Dāniju, ko papildlaikā izdevās pieveikt ar 3:2.

A apakšgrupā līdere ar trīs spēlēs iegūtiem astoņiem punktiem ir Čehija, bet tai ar septiņiem punktiem četros mačos seko Šveice. Trešā ar sešiem punktiem trīs cīņās ir Krievija, bet tālāk ar pieciem punktiem ir Zviedrija un Norvēģija, kamēr četri punkti ir Dānijai. Tikmēr astoņu komandu tabulu ar diviem punktiem noslēdz Kazahstāna un Latvija.

Turpinājumā Latvijas izlase piektdien un sestdien samēros spēkus ar Dāniju un Kazahstānu, bet grupu turnīra noslēgumā nākamajā otrdienā spēlēs pret Norvēģiju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu