Girss vērsies ģenerālprokuratūrā, aicinot izvērtēt Dombravas izteikumus sociālajos tīklos

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Prokrieviskais aktīvists Illarions Girss vērsies Ģenerālprokuratūrā, aicinot izvērtēt deputāta Jāņa Dombravas (NA) izteikumus mikroblogošanas vietnē «Twitter», liecina Grisa ieraksts sociālajā tīklā «Facebook.com».

Ģenerālprokuratūra Girsa iesniegumu šodien ir saņēmusi, aģentūrai BNS apstiprināja Prokuratūras preses sekretāre Kristīne Sutugina. Plašākus komentārus prokuratūra pagaidām nesniedz.

Girss savā sociālā tīkla «Facebook» kontā ir pārpublicējis Dombravas 9.maijā rakstīto, kurā deputāts Georga lentīti nodēvējis par mēslu. Aktīvists, komentējot ierakstu, piebildis, ka tā autors ir muļķīgs parlamenta deputāts no Latvijas neonacistu apvienības.

Aktīvists norādīja, ka vērsies ģenerālprokuratūrā, lai Dombravas rīcība tiktu izvērtēta. Viņš uzskata, ka rezultāts, lai kāds tas arī nebūtu, būs noderīgs krievu tiesību aizsardzībai Latvijā.

Aģentūra BNS jau ziņoja, ka Girss pārcēlies uz Krieviju un gatavs atteikties no Latvijas pilsonības.

Girss jau iepriekš pavēstīja, ka darbosies pilsonisko tiesību aizsardzības jomā, jo partijas «Par dzimto valodu!» darbību neesot plānots atjaunot,.

Aktīvists pērn izplatīja paziņojumu, kurā norādīja, ka «pametīs politiku « un nav spējis rast atbalstu savai darbībai, kā arī nevēlas vairāk «mocīt gan kreisos, gan labējos radikāļus» - Drošības policiju un tai «dievbijīgi klausošo» «Saskaņu». Girss arī atvainojās latviešiem, ka nav spējis atvērt to sirdis un prātus ar aicinājumiem pret rusofobiju. Girss uzsver, ka nav meklējis izdevīgumu, bet izvirzījis tikai politiskas prasības - pilsonību nepilsoņiem, krievu valodai valsts valodas statusu, iestāties pret nacismu un NATO.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu