Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisiju vadīs Jānis Šmits (77)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Par Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas priekšsēdētāju šodien tika ievēlēts Latvijas Pirmās partijas un "Latvijas ceļa" frakcijas deputāts Jānis Šmits, par kuru nobalsoja pieci komisijas deputāti, bet par viņa konkurenti Ingrīdu Circeni (JL) - divi deputāti.

Komisijas sēdes sākumā Saeimas prezidija sekretārs Dzintars Rasnačs (TB/LNNK) norādīja, ka debates par izvirzītajām kandidatūrām nav paredzētas, par ko nožēlu pauda deputāti Circene un Boriss Cilevičs (SC).

Komisijas priekšsēdētāja biedrs būs Leons Līdums (TP).

Par Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas sekretāru ievēlēts Augusts Brigmanis (ZZS).

Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijā strādās arī deputāti Ina Druviete (JL), Oskars Spurdziņš (TP) un Viktors Ščerbatihs (ZZS).

Pēc komisijas sēdes Šmits teica žurnālistiem, ka "strādās godprātīgi un ievēros Satversmi, kurā visiem Latvijas iedzīvotājiem ir garantētas cilvēktiesības". Šmits nosauca par "lielu muļķību" presē sacelto ažiotāžu ap viņu kā Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas priekšsēdētāju.

Viņš atgādināja, ka Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisija nodarbojas ne tikai ar seksuālo minoritāšu problēmām. Seksuālajām minoritātēm ir tādas pašas cilvēktiesības kā visiem Latvijas iedzīvotājiem, tostarp pulcēties un rīkot gājienus, tikai tiem jānotiek likumā noteiktajā kārtībā.

Jau ziņots, ka vairākas sabiedriskās organizācijas ir veltījušas asu kritiku Šmita kandidatūrai komisijas vadītāja amatam, jo viņš savulaik ir aizvainojoši izteicies par dažādām sabiedrības grupām, liekot apšaubīt viņa izpratni par cilvēktiesībām.

Komentāri (77)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu