Noskaidroti pirmie 10 «Eirovīzijas» finālisti, kā arī piedzīvots pirmais skandāls

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TT NYHETSBYRN

10.maija vakarā Stokholmā tika noskaidrots, kuri no pusfinālistiem iekļuvuši starptautiskā dziesmu konkursa «Eirovīzija» finālā.

«Eirovīzijas» dziesmu konkursa finālā iekļuvušas 10 valstis - Azerbaidžāna, Krievija, Nīderlande, Ungārija, Horvātija, Austrija, Armēnija, Čehija, Kipra un Malta. Balsojums ietver gan skatītāju, gan žūrijas locekļu vērtējumus.

Pirmais pusfināls atnācis ar skandālu, no Eirovīzijas žūrijas sastāva izslēgta Krievijas pārstāve, dziedātāja Anastasija Stocka. Kā ziņo «Eirovīzijas» dziesmu konkursa mājas lapā ievietotā informācija, māksliniece diskvalificēta, jo ģenerālmēģinājuma laikā sociālajos tīklos publiskojusi videomateriālus.

Šajā pusfinālā piedalījās arī kaimiņvalsts Igaunija, taču finālā tomēr neiekļuva.

Tāpat pirmā pusfināla vērotājiem bija iespēja iepazīties ar Zviedrijas, Spānijas un Francijas dziesmu fragmentiem, tieši Francijas dziesma tiek uzskatīta par šā gada favorīti.

«Eirovīzijas» finālu TV ekrānos varēs vērot sestdien, 14.maijā, taču 12.maija vakarā tiks noskaidrots, vai tajā piedalīsies arī Latvijas pārstāvis Justs Sirmais.

Konkursa otrajā pusfinālā ar pirmo kārtas numuru uzstāsies Latvijas pārstāvis Justs Sirmais, izpildot dziesmu «Heartbeat». Latvijai šajā pusfinālā būs jākonkurē ar Albānijas, Austrālijas, Baltkrievijas, Beļģijas, Bulgārijas, Dānijas, Maķedonijas, Gruzijas, Īrijas, Izraēlas, Lietuvas, Norvēģijas, Polijas, Rumānijas, Serbijas, Slovēnijas, Šveices un Ukrainas pārstāvjiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu