Tuvojas modes pasākums «[moment]»

Apollo.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Vairāk nekā 30 latviešu un ārvalstu mākslinieki no 15 valstīm oktobra beigās ieradīsies Rīgā, lai demonstrētu savas jaunākās kolekcijas un darbus modes, mākslas un mūzikas gada pasākumā «[moment] shot by «mareunrol`s»».

Šogad «[moment]» norisināsies «Rīgas mākslas telpā» un tā mākslinieciskie kuratori ir pazīstamais un novatoriskais latviešu modes duets «mareunrol`s», kuru vārds rotā arī visa projekta nosaukumu.

Piecu dienu programma ir vienīgā iespēja šogad vienkopus Rīgā redzēt tik daudz jauno mākslinieku no visas pasaules, gada modes notikumu Rīgā apmeklēs arī viena no atpazīstamākajām modes kritiķēm un žurnālistēm Diane Pernet, kas slavas saulītē iecēlusi ne vienu vien jauno modes talantu.

No 29. oktobra līdz 2. novembrim «[moment]» norisināsies «Rīgas mākslas telpā». Šogad pirmo reizi ikvienam interesentam būs iespēja apmeklēt vakara pasākumus, iepriekš iegādājoties ieejas biļetes. No 30. oktobra visas «[moment] shot by «mareunrol`s»» ekspozīcijas no plkst. 12.00 līdz 18.00 būs atvērtas publiskai apskatei.

Pasākuma nozīmīgumu Rīgas un pat visas Eiropas mērogā atzinusi pasaulslavenā modes kritiķe un modes filmu festivāla ASVOFF autore Diane Pernet, kas savā blogā līdzās Ņujorkas, Parīzes un Londonas modes pasākumiem, aplūko arī Latvijas dizaineru «mareunrol`s» radītos darbus.

««[moment]» ir nestandarta modes notikums, kas ir kā platforma jaunajiem, talantīgajiem māksliniekiem, lai parādītu savus darbus un paceltos globālā līmenī. Ar katru gadu paplašinot robežas, «[moment]» pārtop par mākslas eksperimentu, kas vienuviet apvieno dažādu mākslinieku individuālo redzējumu,» skaidro pasākuma organizators, modes producents Damien Carlier.

«[moment] shot by «mareunrol`s»» savu jaunāko kolekciju pirmo reizi Rīgā demonstrēs pašmāju aktuālākie jaunie modes mākslinieki «mareunrol`s», kas šoreiz uzņēmušies arī pasākumu māksliniecisko kuratoru lomu. Viņu jaunāko kolekciju «Privātdetektīvs» redzēsim ne tikai tradicionālajā modes skates veidā, bet arī fotogrāfiju izstādē un modes īsfilmā, kas jau paguvusi piedalīties ASVOFF modes filmu festivālā Parīzē.

«[moment] shot by «mareunrol`s»» jaunākos un vēl neredzētos darbus demonstrēs arī modes māksliniece Līga Banga, Ek Thongprasert no Taizemes, itāļu modes mākslinieks Filippo Fanini, beļģu dizainers Nicolas Di felice, Yuima Nakazato no Japānas, igauņu modes māksliniece Trīnu Pungitsa un Lielbritānijas dizainers Ziad Ghanem.

Īpaša «[moment] shot by «mareunrol`s»» pasākumu daļa ir aksesuāri — Lielbritānijas mākslinieks Džastins Smits prezentēs jauno cepuru kolekciju «Kaleidoskops», Krievijas dizainera Sergeja Grinko kolekcijā «Kamēliju lēdija» ir gan kaklarotas un auskari, gan smalkas šalles un rokassomiņas, portugālis Valentim Quaresma demonstrēs īpaši izsmalcinātu rotaslietu kolekciju.

Pasākuma programmā varēs apskatīt vēl nekur citur neizstādītas fotogrāfijas — Monikas Pormales debiju fotogrāfijā, Ievas Epneres melnbalto fotogrāfiju sēriju «Cirks», Kaspara Lielgalvja darbu izstādi «Privātdetektīvs» un zviedru fotogrāfes Asas Johansones izstādi «Viņas portreti».

Mūzikā ko jaunu dzirdēt alkstošajiem «[moment] shot by «mareunrol`s»» piedāvās Austrijas DJ un mūzikas producentu «Diskokaine» (veidojis remiksus «MOBY», «Latterboys», Sally Shapiro), «Kap10kurt» no Ņujorkas (pašlaik veido remiksu «Depeche Mode» ierakstam), zviedru izpildītājus «Pacific!», Īrijas mākslinieku «Somadrone», kas uzstāsies kopā ar VJ Eogan Kidney.

Visiem modes cienītājiem būs unikāla iespēja baudīt filmas, kur viņu kaislība ir galvenais akcents — «[moment]» laikā demonstrēs «A Shaded View On Fashion Film» starptautiskā filmu festivāla darbus, Latvijā jau zināmajā projektā «Future Shorts» prezentēs Kristīnes Kursišas īsfilmu «Privātdetektīvs».

Pasākumu organizē Latvijā dzīvojošais Beļģijas modes producents Damien Carlier un filmu industrijā aktīvi strādājošā latviešu producente Alise Ģelze, un projektu vadītāja Guntra Lipska. «[moment]» scenogrāfs ir austriešu mākslinieks Rūdolfs Bekičs, kas sevi pierādījis operas, teātra un izstāžu scenogrāfijā ne tikai Latvijā, bet arī Austrijā un Vācijā.

«[moment]» Rīgā norisinās jau ceturto reizi. Pirmais šāda veida šovs notika 2006. gada novembrī, un tagad jau kļuvis par tradīciju. Līdz šim pasākums guvis lielu gan mākslinieku un viesu, gan žurnālistu atsaucību.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu