Britu mūzikas Slavas zālē uzņem jaunus biedrus (2)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Dažas no pasaules pazīstamākajām mūzikas leģendām otrdien bija ieradušās Londonā, lai ieņemtu pelnītu vietu britu mūzikas Slavas zālē.

Mūziķu skaitā, kas ieradās Londonas Aleksandras pilī, lai saņemtu apliecinājumu savai lomai mūzikas vēsturē, bija "soulmūzikas krusttēvs" Džeimss Brauns, grupas "Beach Boys" dibinātājs Braiens Vilsons, Prinss un grupa "Bon Jovi".

Lai gan britu mūzikas Slavas zāle pastāv tikai trešo gadu, tajā jau uzņemtas tādas slavenības kā Elviss Preslijs, "The Beatles", "The Rolling Stones", Madonna, "U2" un citi. Mūziķu izvēli nosaka 60 cilvēku liela žūrija, kuras sastāvā ir mākslinieki, ierakstu producenti, raidsabiedrību pārstāvji un žurnālisti.

Jaunos Slavas zāles dalībniekus sveica gan veterāni, gan jaunās zvaigznes, bet visus aizēnoja jaunā britu soliste Džosa Stouna.

Amerikāņu grupu "Bon Jovi" ar uzņemšanu Slavas zālē ierakstītā vēstījumā sveica bijušais ASV prezidents Bils Klintons un populārā sarunu šova vadītāja Opra Vinfrija. Grupas līderis Džons Bon Džovi sacīja, ka, redzot ceremonijā tādas zvaigznes kā Prinsu, Džeimsu Braunu un grupas "Led Zeppelin" dalībnieku Džimiju Peidžu, viņš gandrīz "aizrijies" ar asarām.

Savukārt Džeimss Brauns savā runā aicināja mūziķus "attīrīt mūziku un attīrīt dziesmu tekstus, lai pārceltu bērnus uz labāku dzīvi un labāku pasauli".

Britu mūzikas Slavas zālē tika uzņemts arī mūziķis Rods Stjuarts, kurš atradās Losandželosā un uzrunāja klātesošos no liela videoekrāna, kā arī mirusī britu dziedātāja Dastija Springfīlda.

Daudzu "The Beatles" albumu producents sers Džordžs Mārtins Slavas zālē tika uzņemts kā goda biedrs, un viņu sveica britu Leiboristu partijas politiķis un Lielbritānijas finanšu ministrs Gordons Brauns.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu